Čtvrtá účast stáje Smraďoši alias Poutníci na závodu 24 hodin na koloběžce. Tentokrát jsme to pojali pohodověji a po výkonech 191, 151 a 208 koleček jsme letos dali jen 173, což znamená 415,2 km.

Ačkoliv předpovědi hlásily déšť na celou páteční část závodu, nakonec bylo hezky oba dva dny. Letos s námi nejel Opičák, který kroužil kolečka sám jako OMT (One Man Team).

V pátek se střídalo na trati jedno dítě za druhým a každý si chtěl vyzkoušet, jak rychle ho odjede. Měli jsme asi osm koloběžek, takže každý si mohl vybrat, který stroj mu vyhovuje nejvíc. Nejvíc se jezdilo se svítivě žlutou Kostkou a oddílovou Yedoo.

Když se začalo smrákat, začaly se rozdělávat grily. Dana s Michalem závodili o to, kdo rozdělá rychleji oheň. Michal to prohrál, ale zase se na jeho grilu peklo rychleji.

Kolem půlnoci začali odcházet první lidé spát. Tož jsme je kolem druhé ranní probudili písničkou „My tu neřveme, my jsme potichu“. I paní Soňová vylezla ze spacáku a šla si objet kolečko.

Do Smraďošího stanu se postupně přesunuli i Tuláci, a tak jsme vyráželi celou noc ze stejného místa, ale jezdili za jiné stáje. Písničky se linuly Stromovkou dlouho do rána.

kolobky-16-001-nahled
Druhý den starší svoje ježdění utlumili a zase mohli vyrazit na trať děti, které se probudily. Jezdilo se klasicky do páté odpolední a o závodníky nebyla nouze. Vždy se našel někdo, kdo se rád vydal na trať.

Skončili jsme třetí od konce, ale to nás mrzet nemuselo. Opičák totiž zajel 118 koleček čili 283,2 km, a tím vytvořil traťový rekord jednoho jezdce. Slíbil, že příští rok pojede opět s námi. Doufáme, že náš počet koleček díky tomu vzroste o několik desítek.

MILNÍKY ZÁVODU BY DANA

  • 13.4.2016 jsme se po 16hod. začali sházet jakožto každý rok na Psí louce ve Stromovce.
  • Na závod 24hodin na koloběžce. Sešlo se nás docela dobrý počet, ale byli jsme oslabení o pár Účastníků, kteří nám letos dělali konkurenty.
  • Opět jsme měli k dispozici gril, DJ se šesti strunami, houslistku, která nám dost často utíkala, musela se učit. Blátu, která dělá nejlepší kafe pod sluncem.
  • Dalšího kytaristu a plno nadšených dětí na závod.Co alespoň, pro mě bylo zajímavé,
  • Že Míša Růžičková si plnila tajný bod, a samozřejmě udělala, tím velká gratulace.
  • O tajném úkolu vám poví sama, pokud bude chtít. Takže závod začal…..jezdilo se, Drak jel jako drak,
  • Křeček rychleji než křeček, taky Lenka, která nám nahradila Opa.
  • Ten se nám utrhl a jel s větrem o závod. Najel 283,2 km, ještě se na nás smál a byl v pohodě.
  • Což bylo úplně bezva. Jinak Opík zlomil rekord s 118 kolečky. Ope ještě jednou ohromná gratulace.
  • Věřím, že to bude motivovat nejen děti…….
  • Michal V. hrál asi v kuse 5 hodin na kytaru, no taky výdrž.
  • Jo a Matýssek…., ,, Už toho máme taky dost, Matýsek se nám urval k Weminkám.
  • Smradoši se umístili 13. Děti se míchali i z jiných oddílu a to bylo fajn, když v noci se jezdilo za druhý tým. Např. za Wemena To je krásná sportovní atmosféra.

FOTO A VIDEO:

Fotogalerie: http://poutnici.desitka.cz/fotogalerie/111/

OHLASY:

Léňa: Milí Smraďoši, velké díky za skvělou akci, bylo super se hnát na trati i za míčem, prozpívat a progrilovat den a to vše s dobrou náladou a nebem nad hlavou… ráda jsem Vás poznala:-D Ondro, děkuju za pozvání a namotivování jet, též smekám poklonu… i kytaristům:-D

Michal: Velmi rád nechávám zobrazit na své zdi tohle povídání… i pro mne, byť v zázemí, byl právě tenhle ročník výjimečný. A to hlavně tím, jak jsme oba oddíly byly promíchány, jak jsme si půjčovali koloběžky i lidi, jak děti z Tuláků část noci spali u Poutníků, jak jsme byli hluční 😉 a pak zase potichu… 🙂 jak jsme po několika letech zase hráli společně s Gattakou na kytary… Lidi, díky za to vše… <3

Opičák:

V plné regeneraci (soudě dle toho, že jsem včera jel na zkoušku na koloběžce a dnes jsem z vesela lezl na překližce) mohu říct, že letošních 24 hodin na koloběžce, které jsem jel v kategorii One Man Team, bylo úžasných. Počasí přálo a i když jsem jel na akci s očekáváním, že se zcela zničím, povedlo se to částečně. Posledních pár koleček jsem jel ze všech sil a ne jen „dojezdově“.

Podařilo se mi pokořit dosavadní rekord a pokud ho The Sheik Amstaf překoná, tak si to rozhodně nenechám líbit! :D

118 koleček čili 283,2 km během 24 hodin dalo zabrat. A bylo to báječné. A navíc jsem od ukončení základní školy obdržel první DIPLOM!!! 😉

Děkuji všem z Oddíl Poutníci (stáj Smraďoši) za podporu nejen u závěrečných koleček, kde spolu se stájí Wemena (SKASAPA – Čtrnáctka a Tuláci Malešice) vytvořili takovou atmosféru, že jsem prostě jel jak první kolečko.

Děkuji Štěpán Vališ za podporu v crash-mind kolem půlnoci, kde se mnou odjel poslední kolečka před tím, než jsem na chvíli padnul do komatu.

Děkuji Libuše Latrová za zapůjčení spacáku, bylo v něm supr vedro.

Děkuji Michal Vitouš za opékání uzenin zatímco jsem mohl odpočívat na lavičce.

Pak ještě jednou děkuji Dráčkovi (Tereza Fialová – vyřiď, prosím) za ten steak z grilu. Bodnul Emotikona grin

Děkuji též Matěj Turek, když jsi bratrsky spontánně vyjel rozrážet vzduch a hecovat mě v závěrečných kolečkách. Tam děkuji i Tomáš Riedel – tvůj běh vedle mě a podpora byla úžasná.

Adéla Ticová, děkuji opět (a s nemenším vděkem) za pomoc při realizaci Tajného bodu pro Bebinu a zároveň za chvilkový odpočinek v podobě krátké procházky. Hned se jelo líp Emotikona smile

Děkuji též Lenka Kubecová za náhradu mé osoby ve stáji Smraďoši, kam jsi zvána i napřesrok.

Velké díky samozřejmě i respondentům okolo tématu hudba, které mi pomůže splnit Poslechový seminář. Michaela RůžičkováLucie Čapková,Dana Kordová, Libuše Latrová, Michal Vitouš, Petr SvítilLey La, Tomáš Riedel, Lenka Kubecová, Sněžný MužAnna SucháLukáš Tesařík,Deniska ŠulcováMilan Mylun Suchý, Matěj Turek, Kuba Turek, mé mámě,Baruše PindrušeHynek UhlířJan KvízMikeš KociánDan Kor

Děkuji i za Smraďochy Michal Kocián za pomoc při matroši jako stan, gril apod.

No a velké díky všem, kteří tam byli jako účastníci nebo jen na čumendu. Atmosféra byla uvolněná a příjemná.

Též díky Židovi za organizaci.

A v neposlední řadě děkuji Tomáš Peterka za suportivní atmosféru při závodu. Ačkoli proti sobě, tak přeci jen spolu. Ten výkon by minimálně bez těch 10 společných koleček asi nepadl.

Křeček: 24 hodin na. Kolobezkach mi samozřejmě přineslo to ze není důležité vyhrát , ale zúčastnit se .
Užít si srandu s lidma co jsou kolem tebe , ale zároveň si i za soutěžit a seznámit se s jiným a lidma co jsou tam na akci.
Přineslo mi to krásnou dění jízdu kochani se okolí a krosnou noční jízdu na kolobezce . no nerikejte ne každém se projede ve 3 ráno na kolobezce ve Stromovce.

Korbič: mě se líbí komunikace s ostatními členy nejen z našeho oddílu, zpíváme, zábava ať už sportovní nebo s některými dětmi jen tak. Pohyb, není tam večerka jako doma, nemusím chodit spát.

Dana: 

Vždy se moc těším na tuto akci. Tentokrát jsem byla po třetí a vždy mě něco překvapí-pozitivně. Povětšinou jsou to členové oddílů a já s nimi trávím moc ráda svůj čas. Nedílnou součástí jsou děti, jejich nadšení pro zápal v soutěži, vytrvalost, kolegialita /rozdělit se o něco, půjčit, nevynechám ani naštvanost či nějaký nesouhlas, prostě jejich upřimnost.
Trasa je taky bezvadná a lemovaná přírodou. A rovná:-), žádný krpál. Je tam přátelská atmosféra i mezi týmy. A tento rok mě nejvíce překvapil Op, který ujel sám 24 hod. na koloběžce, ale ne že to ujel ale i přes jeho vyčerpanost měl úsměv na rtech.
 
Bláťa:
Letosni, ctvrta, ucast v zavodu 24 hodin na kolobezce byla v mnohem uzasna. Snad prvni rok nam opravdu vyslo pocasi na jednicku, Opicak pokoril rekord z roku 2013 a nase staj Smrarochu to prezila ve zdravi, ba si dokonce troufnu rici, ze ve velice dobre nalade az do konce zavodu. Bylo krasne pozorovat, jak se vsichni stali rovnocenymi zavodniky, bez ohledu na vek, pohlavi, stari, vysku nebo delku pobytu na zavode. Netradicni bylo take „naplaveni“ mladsiho osazenstva ze staje Wemena, ktere travilo vetsinu noci v nasem stanovem imperiu :-D Tento rok jsme neskoncili vubec dobre umisteni, ale dojeli jsme zavod s dustojnosti a gracii tak, jak se na Smradochy patri ;-) Vsem patri velke diky za bajecnou atmosferu, kterou jsme spolecne vytvorili! 

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *