15726166-668779709954391-1027194743-o-nahled
Tradičně, tedy 26.12., jsme se v hojném počtu sešli na Smíchovském nádraží. Bebina, Korbič, Majkl a já (Vlčice). Jeli jsme autobusem, který nás dovezl na zastávku Rabyně, hlavní přístav. A žačalo dobrodrůžo. Hned jsme přecházeli Slapskou přehradu. No, výška to opravdu byla. 

Vydali jsme se pak po naučné stezce Svatojánských proudů, které už tam nejsou, jelikož jsou pod hladinou řeky Vltavy. Z Třebenice jsme šli podél vody proti proudu. Stoupali jsme i klesali. Cesta byla občas zdobená skálami, a tak nás to tu a sem zlákalo na malé kamínky vyšplhat. Ale jen kousíček. 
 

Cestou jsme procházeli osadu Ztracenka. Je pro místní chataře a v parných letních dnech se tam scházejí (Ztracenka je první a nejznámější trampská osada v České republice, která zde stojí od roku 1918 – viz Co je tramping a jak vzniklo jeho jméno?, pozn. Opičáka). Bylo tam i malé pódium, a tak předpokládám že tam mívají i nějaké to trampské či folkové vystoupení.
 
Na skalním útesu je vyřezaný indián v totemu. Vím stoprocentně že je to ruční práce a za mě klobou dolů. Sluníčko nám svítilo do zad a my si vesele  došli až do Štěchovic. Takže my jsme vánoční vločku dohnali s nádechem jara :-)Musím uznat, že by mě mrzelo této akce se neúčastnit. Ale jak praví přísloví: „Kdo nepřišel, neodejde“.
 
Více o trampingu nejen v osadě Ztracenka: 90 let Trampingu u nás i ve světě
 

Fotogalerie

http://poutnici.desitka.cz/…galerie/141/

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *