Oddíl Poutníci vyjadřuje soustrast skautům z Rožmitálu pod Třemšínem. Naši členi podporují sbírku finančně i nefinančně. Učiňte tak také. Sami jsme v hájovně několikrát byli ať už jako oddíl Tuláci, nebo pak Poutníci. Majitelé byli vždy moc vstřícní a bylo vidět, že „to dělají pro dobro“.

 

Skautskou hájovnu Na Dědku zničil ve čtvrtek 4. července požár. Základna kompletně vyhořela. Spáleniště bude zapotřebí zbourat a základnu postavit znovu. Skauti z Rožmitálu pod Třemšínem vyslali prosbu o pomoc s dodatkem, že se snaží hájovnu obnovit a ne hledat bič na viníka.

Vážení skauti, rodiče, kamarádi, 
musíme se smířit s ním, že naše milovaná hájovna Na Dědku dnes shořela.
Hájovna byla tou dobou pronajatá a není na místě svádět na někoho vinu. Prosíme vás tímto, abyste ani tak vy nečinili.
O děti bylo ihned dobře postaráno a nikomu se nic nestalo. Děkujeme všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do hašení hájovny a následné pomoci.

Skautiské středisko Rožmitál pod Třemšínem



Hájovna vyhořela nešťastnou náhodou při smažení řízků. Tábory na místě pokračují při průběžném úklidu spáleniště díky rychlé brigádě, kdy bylo zřízeno nouzové zázemí.

V současné chvíli probíhá dohadování se s pojišťovnou. Prvotní odhady jsou dle vyjádření rožmitálských skautů v řádech milionů korun.

Za dva dny bylo na crowdfundingovém serveru Darujme.cz vybráno téměř
200 % požadované částky (100.000 Kč), a tak byla částka navýšena na 1 milion korun. Za 4 dny od spuštění kampaně se podařilo vybrat přibližně polovinu této částky.

Jak podpořit obnovu Hájenky Na Dědku

Finančně lze obnovu hájovny Na Dědku podpořit do 17. 9. 2019

Reportáž

Dění sledoval a zaznamenal reportér ze serveru Příbram.cz. Celou reportáž si můžete přečíst na zde.


1 komentář

Poutník · 12. 7. 2019 v 20:49

No je to děs běs, ale jsou to skauti. To dají. 😉

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *