cyklo-17-003-nahled

Poslední výprava školního roku Školy umění a magie byla rozdělena na pěší část a cyklistickou. Pěšáci se vydali do muzea včelařství v Hulicích, kde se seznámili s tím, jak včely dávají med. Cyklisté zase dojeli až k prameni Sedlického potoka, který se vlévá do vodního díla Němčice (Zátoka pláňat).

Navzdory předpovědi nepršelo a tak cyklisté mohli na výletě i usnout. Pěší pak zase nemuseli ťapkat v mokrých pohorkách. To by pak měli dvě neštěstí za jeden den, protože dostali od policajtů pokutu za vstup do 1. ochranné zóny vodního toku u přehrady Švihov, když se chtěli podívat na nedokončené mosty D1 – ano, tam, kde byli Senioři minulý rok na puťáku a vařili si tam oběd v kotlíku na ohni.

Nejodvážnější byly Mája, Soňa a Markétka, které dokázaly celou noc strávit v slaměném domečku, který si postavily mimo tábořiště. V neděli jsme měli soutěž ve vaření buřtguláše v kotlících na ohni.

PS: Na samotném začátku akce šli dobrovolníci přes sedmero hor, sedmero řek a sedmero údolí až k magické zahrádce, kde rostlo to, co si vysnili (velká lízátka). 😉

 

Video


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *