Neobyčejná klubovna hostila křest knihy, sešli se tu zástupci všech generací.

Náctiletí, dospělí, tatínkové a maminky, babičky a dědečkové. Ti všichni se přišli podívat na křest knihy Tak tomu bylo. Sice jsou si věkem někteří velmi vzdálení, jedno je však spojuje – Zátoka pláňat (dříve TZ Keblov). 

Většinu účastníků slavnostní akce poté spojovala organizace Tuláci (Pionýr, ČSOP, následně MOP), pod kterou patří oddíly Tuláci Malešice, Tuláci Karlín a Poutníci. 

Neobyčejná klubovna byla přestavěna na kavárnu, kde se u malých stolečků diskutovalo a vzpomínalo tak náruživě, že bylo obtížné vůbec začít.

Křest začal Matěj poděkováním všem, kteří pomohli získat informace či dodali fotky. Opičák poté představil, jak probíhala práci na knize. Následovaly proslovy řečníků od lidí, kteří hráli největší roli v historii oddílů a Zátoky pláňat. Pár slov nám řekl Tonda (stavěl původní srub v Zátoce), Jana (zakladatelka obou Tuláků), Vašek (dlouholetý hlavní vedoucí Tuláků Karlín), Tonda (současný hlavní vedoucí Tuláků Karlín), Michal (dlouholetý hlavní vedoucí Tuláků Malešice, zakladatel Poutníků), Beruna (zasadil se o stavbu nového srubu v Zátoce) a Píšťalka (současný hlavní vedoucí Tuláků Malešice). Vašek promluvil dokonce přes postavený telemost prostřednictvím Skype.

Po samotném aktu křtu knihy a přípitku dětským šampáněm následoval volný pokec. Opičák a Matěj byli pod tlakem fanoušků, kteří vyžadovali jejich podpisy.


2 komentáře

Vychází druhé a rozšířené vydání knihy Tak tomu bylo - ODDÍL POUTNÍCI · 22. 4. 2022 v 16:01

[…] Pokřtili jsme knihu Tak tomu bylo […]

Ohlédnutí se za etapou hlavasování oddílu – vOPičín · 8. 10. 2022 v 16:28

[…] Pokřtili jsme knihu Tak tomu bylo […]

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *