POMOZTE PROSÍM ZDE: https://www.startovac.cz/…na-klubovna/

Světlo Vašim krokům, Poutníci a spřízněné duše,
v současné době Vás potřebujeme víc, než kdy jindy. Jde o hodně.

Chceme vytvořit místo, které bude nekomerční a pro všechny. Víme jak na to, jen na rekonstrukci potřebujeme peníze. Můžete nám pomoci následovně:

1) Přispět libovolnou částkou a vybrat si případnou odměnu
2) Sdílet tuto informaci dál skrze Facebook (tlačítko sdílet – veřejně na svém profilu) / e-mail / zmínka kolegům v práci… Jistě budete vědět, kam předat naši prosbu.
4) Pomoci svou silou při rekonstrukci
5) Přijít se podívat na jakoukoli budoucí akci.

Všem přejeme krásné léto, těšíme se na tábor a děkujeme za případnou pomoc.

startujeme-letiste-custom-nahled

Podařilo se nám získat prostory bývalé restaurace nedaleko tramvajové zastávky Ruská u Heroldových sadů. Zde se chceme podílet na tom, aby to ve Vršovicích žilo, a to nekomerčně! Sháníme peníze na rekonstrukci prostoru, který v budoucnu nabídneme jednotlivcům i organizacím, které chtějí uspořádat akce s ušlechtilými cíly.

V dny mimo tradiční oddílové schůzky chceme prostor nabízet veřejnosti v podstatě za provozní náklady pro smysluplné projekty (přednášky, vzdělávací akce, sousedská setkávání, ubytování dobrovolníků v různých pomáhajících projektech, případně sdílet klubovnu s jinými kolektivy…).

startovac-kapka-more-custom-nahled

I o kapku stoupne moře. Žádný sen není tak daleko, jak se prve zdá.

Cesta byla dlouhá

Náš nápad není spontánní. Vznikl zhruba v roce 2015. Tehdy se náš oddíl přestěhoval do nové klubovny. Už tehdy bylo zřejmé, že pokud se bude oddíl rozrůstat, nebude prostor stačit. K našemu potěšení se tak stalo. Přečtěte si, jak se o oddílu vyjadřují děti i rodiče.

Do oddílu jsem přišla, když jsem za sebou měla docela dost špatných věci… Nikomu z oddílu (dětem ) jsem to nikdy kromě mé nejlepší kamarádce bebine neřekla. Oddíl mi otevřel oči a z tech nejhorších chvil jeho života me vytahmul. Z ni to asi divné, ale v té me situaci mi oddíl dal novém důvod něco děl a věnovat se něčemu zase na plno i když někdy to není 2× lehký. Otevřel mi nové dveře k bez vládním lidim , přátelům a nalezeni nejlepší kamarádky a kamaráda . oddíl mi otevřel dveře i do budoucna protože stejně tak jako vim ze chci být zpěvačka ted už i vim, ze jednou budu vedoucím tohoto oddílu . neverite ze mi to vydrzi? Neverte, čas to ukáže sam… Tímto chci jen říct , že i když se někdy tvarům jakkoliv tak za to co jste pro mne udělali vám budu nadosmrti věčná . stejně tak jako za zážitky , ukázání super místa (keblov) a spoustu dalších. Díky Všem…

(Křeček, tehdy 14 let)

Vliv na můj život tak jako , když sem u poutníků tak se cítím normálně můžu se chovat normálně kdybych se choval tak jak se chovám na poutnících ve škole tak se mi smějí nevím proč ale to je jedno prostě sem rád že sem s vámi.

(Řízek, tehdy 13 let)

Zažádali jsme Městskou část Praha 10 o poskytnutí dalšího prostoru, který je na stejné adrese. Bývalá restaurace s vyhořelými sklepy je zhruba 15 let netknutá. Nyní nám město prostor poskytlo za velmi hezkou cenu a je náš. Máme jasno, že si ho ale nechceme nechat jen pro sebe!

startovac_17.png

Co je náš cíl?

1) Přetvořit bouračku na hezký prostor.

Práce budou probíhat svépomocí. Máme mezi sebou schopného stavaře, kontakty na elektrikáře, instalatéry, truhláře a hromadu nadšených dětí, rodičů i vedoucích, kteří nakonec zrekontruují prostor tak, že bude zářit.

2) Využívat prostory k činnosti dětského oddílu + mít zde sklad materiálu.

Schůzky: Převážně v zimním období je vnitřní prostor žádoucí. V mínus 15 °C není zrovna jednoduché vést schůzku venku. Uvnitř lze zažít i tak četná dobrodružství.

Přípravy na akce: Porady vedoucích k realizaci akcí jsou stěžejní záležitostí pro následný průběh kvalitní akce. Zároveň prostor poskytuje možnost vyrábět rekvizity potřebné k akcím.

Borcovky: Akce pro širokou veřejnost. Vyráběli jsme ptačí budky i vlastní nože, pořádali jsme kurz první pomoci zážitkovou metodou s realistickými simulacemi, realizovali program pro starší děti zaměřený na seznámení se s hodnotami. To vše v extrémně malém prostoru s kobercem. Prostor, který chceme rekonstruovat zajistí komfort a navíc navýší kapacitní možnosti pro účast na akcích.

3) Nabízet prostor kolektivům s ušlechtilými cíly

Realizovat v Praze akci, která má být finančně nenáročná a zároveň má být „indoor“, je nesmírně obtížné. Chceme podpořit dobré akce a poskytnout pořadatelům zázemí, které je a následně tedy účastníky finančně nezatíží.

Akce, které chceme podporovat jsou například: krátkodobé ubytování pro nepražské kolektivy pracující s mládeží / nekomerční vzdělávací akce (kurzy první pomoci, školení pro oddílové vedoucí, kurzy pro pedagogy aj.) / prostor pro komunitní setkávání (mužské a ženské kruhy, veřejné debaty, lokální projekty, filmové projekce, přednášky atp.)

promitani-16-001.jpg

Nejbližší akce (jste zváni, vstupné dobrovolné)

Akce pro širokou veřejnost proběhne 21. 10. 2017 – Mikrofony dobrodruhům. Jedná se o cyklu přednášek spojených s cestováním.

Veškeré informace zde: poutnici.desitka.cz/dobrodruzstvi

Videoupoutávka: youtube.com/watch?v=rxCZ0lvmokY

Kdo jsme?

Jsme oddíl Poutníci – stezka pro život.

Spokojené děti i vedoucí, nadšení rodiče, jehličí až za ušima, vstávání na východ slunce, koupání v Zátoce pláňat, boule a modřiny, smích štěstí i láska. Pro vedoucí 24 hodin práce v jediném dni, pro děti hra i výuka toho, co ve škole nezískají. Život v přírodě, celoroční hry, jiné světy a vůbec snaha ukázat, že tenhle svět a život jako takový přes všechny neduhy a kotrmelce stojí za to. Snaha ukázat, že život se nemusí jen odžít, ale dá se i prožívat.

dsc03823.jpg

Proč to děláme (zadarmo)?

Protože jsme (soft)rebelové!

Ale teď vážně. V dnešní době se lidé podivují, když za něco nechcete peníze. Aktivní vedoucí má v podstatě druhý pracovní úvazek. Proč za to nechce peníze?

Motivací je mnoho, ale obecně platí, že jde o jistou formu seberealizace. Zároveň nás těší, že můžeme pedagogicky ovlivňovat mládež k utváření morálních postojů, k nabývání kladných hodnot, k rozvoji osobnosti a nabízet smysluplné trávení volného času. Naše práce je neocenitelná vzhledem k primární prevenci mládeže vzhledem k negativním vlivům společnosti.

Rodiče za kroužky (i ve školách!) platí vysoké částky. Navíc kroužky fungují většinou jen od října do konce května. U nás díky dobrovolnictví vedoucích za celoroční program (celý rok včetně prázdnin, víkendů apod.) zaplatí zhruba o tři čtvrtiny menší částku. Děti, jejichž rodiče by komerční (ale dnes v případě škol a volnočasových center i neomerční) akce nemohli zaplatit, u nás najdou své místo a jsme si jisti, že mnohdy nabízíme mnohem kvalitnější program vzhledem k cílům výchovy díky znalostem našich vedoucích.

banner-novy-stan.png

Fotky odměn

Samolepky se znakem oddílu (černobílá + barevná verze) / SKALP / Kepp calm and be Poutník

znak_barevny_ikona.png

znak_cernobily_ikona.png

keep_calm_cernobily.png

profilovka.png

Originální lžíce

2017-07-01 19.37.56.jpg

Originální kopečková zmrzlina (obrázek je ilustrační, kvalitu garantujeme!)

823c2f89596a[1].jpg

Tričko

vanocka-16-042[1].jpg

Mikina s kapucí

lednovka-17-035[1].jpg

lednovka-17-019[1].jpg

SKALP v knižní podobě

10959755_340335686161851_4739020050862453785_n[1].png

Certifikát o přispění

CERTIFIKAT_complete.png


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *