V tomto roce jsme opět tradičně absolvovali závod Poutnický Top Gear, jednalo se již o 7. ročník tohoto závodu. Počasí nám poměrně přálo, a proto nic nebránilo předvedení heroických výkonů na letošních závodních strojích. Celý Top Gear jsme zakončili vynikajícím cheeseburgerem z mekáče, který si podle pravidel všichni závodníci dovezli až z Prahy z Hostivaře.

Kdo a hlavně na čem tedy závodil:

  • Kara – bicykl
  • Opičák – berle vrchního žebráka Josefa Zilvara (otce Zilvara z chudobince) později přechod na koloběžku.
  • Andy (brusle) a Kuba (longboard)
  • Brňák, Bláťa – skůtr gang budoucích novomanželů.
https://www.youtube.com/watch?v=4Lat6D-a1gQ

Kara a zapůjčený bicykl

Kara nenechala nic náhodě a vyrazila již den předem v 19:03. Začala standardně zakoupením cheeseburgeru a ohlášením polohy. První den si užívala krásného počasí po cestě a hezky podle plánu to před desátou zakempila:

Po budíčku již vyrazila na druhou štaci, zdolala přesně dle plánu i další výzvy a vypadalo to, že ji již nikdo nedostihne. U kašny se poctivě vyfotila, a nakonec si to doštrádovala i na prvním místě až do cíle. Co, ale ostatní závodníci, jak moc jí byly v patách?

Opičák – berle vrchního žebráka Josefa Zilvara (otce Zilvara z chudobince)

I Opičák nic nepodcenil a naštěstí si na můj popud posunul také start závodu na poměrně brzo. Vyrazil na berlích, ale to by nebyl Op, aby si vzal jen berle a v případě prvního problému to mohl dojít. Pěkně poctivě si nechal zasádrovat nohu. Posuďte sami, jak fešák startoval:

No, bohužel jeho pouť trvala jen pár hodin. Po dvou hodinách Op hlásí svoji průměrnou rychlost, která činila neuvěřitelných 1,8Km/h. Po tomto zjištění to Op nevzdal, pouze se přesunul na lůžko domů a slíbil ohlášení restartu po ránu. Okolo 7 ráno Op oznamuje start na koloběžce (no, na první pohled dost nuda), ale on si tu sádru nesundal. Takže jede se zasádrovanou nohou směrem Keblov. Cestou zažívá spoustu dobrodružství, jako třeba ledouvou tříšť, zatarasenou cestu… Nakonec minul druhý checkpoint, fotku u kašny ve Vlašimi, ale i tak dorazil na krásném třetím místě jen deset minut po druhých závodnících (brusle a longboard). Kdo na nich jel, to se dozvíte v další sekci.

Kuba a Andy – longboard a kolečkové brusle

Dalším neohroženým tentokrát závodním párem byl Kuba s Andy. Jako svoje dopravní prostředky si zvolili longboard a kolečkáče. I oni zahájili dle pravidel v mekáči a celou cestu si hodlali pořádné užít. Díky zvoleným prostředkům celou dobu testovali kvalitu asfaltu. Kde je nejlepší? Prej v Dobřejovicích. Nakonec dorazili do Říčan, kde se rozhodli si pomoct Vlakem, který je hodil až do Vlašimi. Odtud pak zabojovali už opět na svých strojí. Celkově to bylo letos krásné druhé místo a jen velmi těšně před třetím Opičákem.

Brňák, Bláťa – skůtr gang budoucích novomanželů

Posledním párem na trati byla Bláťa s Brňákem. Ti to vzali nerychlejšími dopravními prostředky (skútry), na druhou stranu měli největší handicap. Vyráželi až 8.6 po šesté hodině. Aby i jejich cesta byla něčím zajímavá, tak si jako budoucí novomanželé svoje stroje vyzdobili. Posuďte sami, jak jim to slušelo:

Na cestě je taky čekalo pár dobrodržních chvil a nástrah. Viděli start balónu, museli opravit jeden ze svých skůtrů asi největším překvápkem byla zima, kdy byly oba při dojezdu do cíle zmrzlí na kost. Nakonec přijeli na posledním čtvrtém místě, ale i oni si to náramě užili. Příjezd se snažili ozvláštnit přivázanými plechovkami, ty se bohužel utrhly.

 

Společně jsme pak snedli svoje cheese burgery. A uzavřeli tak i 7. velmi povedený ročník top gearu. Ráno jsme se pokochali pohledm z mola a přivítal tak léto v keblově.

Kompletní galerii z akce naleznete zde.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *