Proběhla borcovka s názvem Mikrofony dobrodruhům. Akce, která proběhla k příležitosti otevření Neobyčejné klubovny, se zdařila na výbornou.

 

Více o akci: http://poutnici.desitka.cz/dobrodruzstvi

 

mikrofony-17-011-nahled

 

Celkově na akci přišlo 47 lidí, kteří zaplnili NKčko vcelku slušně.

 

Přednášky měly různá témata i formu zpracování. Videozáznamy zveřejníme v průběhu následujících týdnů.

 

Fotogalerie

Klasicky dostupná v galerii fotek na našem webu.

Video

PROGRAM ANEB JEDNOTLIVÁ VYSTOUPENÍ

 

A TO TĚ JAKO PUSTILI TAKHLE SAMOTNOU? Aneb sama domů na kole z polárního kruhu.

Veronika Kynclová

Tuhle větu jsem před, během a po svojí cestě slyšela snad stokrát. Vlastně to asi chápu, já se před odjezdem taky dost bála, co všechno se mi může stát. Tohle dobrodružství bych ale nemohla dokončit, kdybych nevěřila tomu, že svět je bezpečné místo (a to i pro samotnou holku). Jak jsem na tohle přišla? A jak je možný, že mě to pořád drží, i když můj výlet nakonec skončil pod koly jednoho polského auta? Nad čím dalším ještě člověk přemýšlí, když je měsíc sám daleko od domova a každý den se znovu a znovu snaží vyhecovat k dalším km?  

ZA LANGOŠEM NA KOLOBĚŽCE

Ondřej Turek – Opičák

Jedné noci v jednom městě – vylidněné autobusové nádraží – osamělý muž s patnáctikilovým batohem na zádech v reflexní vestě – kola koloběžky se dávají do otáčivého pohybu – cedule s přeškrtnutým nápisem BRNO – vyhlídky cesty dlouhé 400 kilometrů – noc Proč vyrazí člověk do Maďarska na koloběžce, aby každý den ujel přes 100 kilometrů? Proč byla cílem poměrně neznámá vesnička ve středozemí? Jak se stane, že se místo mapy nalézá v kapse pouze ušmudlaný papírek s názvy průjezdních měst? Kde se spí na těchto cestách v mrazivém počasí? Chutná langoš v Budapešti stejně jako ten český? S čím se může takový člověk vrátit?   

CO MŮŽEŠ UDĚLATI DNES, NEODKLÁDEJ NA ZÍTŘEK aneb Náhodou v Norsku.

Hanka Turková

Ledy, hory, jezera. Putování s batohem na zádech hlubokými ledovcovými údolími a přes horské velikány pohoří Jotunheimem.  

HIKING V ZEMI INDIÁNŮ

Jiří Kadlec – Julda / Brňák

Při jedné ze svých cest jsem se ocitnul na západním pobřeží Kanady a USA, kde jsem zažil krásné hiky k ledovcovým jezerům, adrenalin při sjezdech ve Whistler bike aréně a krásu přírody v místech jako je Grand Canyon a Yosemite.  

KAM SLUNCE NEDOSVITNE – DOLY V POTOSÍ

Karel Jakubec – Karlos

Při cestě Jižní Amerikou jsme se ocitli ve městě, odkud pochází asi polovina španělského stříbra a kde lidé už kvůli tomu přes 450 let vrtají do jedné hory. A co víc, nechají vás tam nakouknout, jak jim to jde od ruky…  

RÁJ NA ZEMI – CABO VERDE

Libuše Latrová – Bláťa

Bílé písčité pláže, křišťálově čistý oceán, bujarý podmořský život, mnoho ztroskotaných lodí, ale také nedostatek vody a chudobu, naleznete na překrásných ostrovech Sal a Boa Vista u západního pobřeží Afriky. Nahlédněte do života ostrovů sopečného původu.  

LOWCOST ZÁVOD SNŮ aneb 12 zemí prostopovaných za 10 dnů.

Bára Hübschová

Byly jsme dvě holky, v kapse měly 3000,– Kč a procestovaly jsme 12 zemí za 10 dní, plnily spousty šílených výzev a neustále vystupovaly z komfortní zóny. Chtěly jsme nepřekonatelné zážitky a ty taky máme a chceme se o ně podělit. Zajímá tě, jak jsme stoply letadlo, motorový člun, jezdily na koni, spaly v kavárně, vyměnily si oblečení s policajty, pily horké pivo, v neposlední řadě pekly sněhuláky, nechaly se tetovat, aaa vůbec celá naše cesta závodem LowCost Race? Tak ber kramle a přijď si to poslechnout! Pokochej se zatím na Instagramua na webu LowCost Race.

 

KŘÍŽ NAD REPUBLIKOU

Matěj Turek

Na kole z nejsevernějšího místa na nejjižnější a z nejvýchodnějšího na nejzápadnější. Dva výlety, 12 dní, 1 295 km a tři noci na posteli. Který krajní bod Česka je nejkrásnější? Kam se nedá dojet na kole? Kde najít lávu? A proč je dobré napumpovat před výletem duše?

 

KRÁSA A BOLEST KARÉLIE

Milan Suchý – Mylun

Ve dvou vlakem, busem, ale hlavně stopem a pěšky z Petrohradu přes ruskou Karélii a Murmansk na poloostrov Kola  

DO NORY NIEDŹWIEDZIA

David Ticháček & Ondřej Nedvěd

Mohutný indián s kokrhelem na hlavě, obhájce zvířeny vší jež vlčím mužem zove se žijící legenda hlubokých hvozdů po revíru svém štkaje jelena hlas vábíce bezuzdnou laň volnosti;

Páter medvědů svůj epos pěje.

(Andrzej Zmiju Boro Borowski)

 

JAK JSEM OMYLEM PŘEŠLA SKOTSKO

Martina Vondrová

Ten pocit, kdy prostě musíte. Musíte jít. A pak už není cesty zpět, ale jen kupředu. Přes kopce a nekonečné pláně nedotknutelné přírody Skotska, skrze bubnující déšť i spalující vedro, to stojí za to.

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *