Akce Rozkvetlé Vršovice chtěla propojit obyvatele Vršovic s členy našeho oddílu skrz zahradnickou, manuální práci. Zvelebování okolí nám šlo krásně.

Na místě jsme se setkali v 10.00, pak jsme se rozdělili na dvě pracovní skupiny, každá dostala kd dispozici zahradnický materiál a počet rostlinek, které účastníci měli za úkol zasadit na svém vyhrazeném místě. Během prací se kolem nás zastavovali kolemjdoucí s dětmi a někteří se zahradničením pomohli.

K práci se připojili obyvatelé Vršovic, sympatizanti našeho oddílu z okolí i zmínění náhodní kolemjdoucí. Vysázeno jsme měli asi za dvě hodiny. Po dvanácté jsme se všichni přesunuli do Heroldových sadů, kde jsme společně poobědvali, poklábosili, a vzájemně poznali, vedle koho vlastně přebýváme.

Akce to byla krásná, bohužel přibližně po třech týdnech každodenního zalévání a pěstění zahrádky, byla někým sklizena (více o vandalovi). Sice je to smutný konec ale, hezké vzpomínky nám zůstanou!


1 komentář

Opičák: Ohlédnutí se za etapou hlavasování oddílu - ODDÍL POUTNÍCI · 14. 8. 2022 v 12:48

[…] se snažíme i o úpravu veřejného prostoru. Třeba opravou laviček, pomocí ve škole, či sázením záhonů u chodníků nebo vysazením stromu.Co se zatím pořádně nedaří je využít potenciál Neobyčejné […]

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *