Letošní Sraz oddílů pořádali Sportíci na malebném místě – skautském tábořišti Lišky, které se nachází zhruba 3 kilometry od Bechyně.

Po příjezdu v pátek večer jsme se utábořili kousek od řeky Lužnice. Už cestou jsme potkali oddíly Koníci, Ginkgo a Stopu z Klánovic.

V sobotu ráno po snídani jsme měli společný nástup. Každý z oddílu představil svůj pokřik či pozdrav.

Poté nás pan Takeši přišel požádat o pomoc. Jeho hrad byl napaden nepřáteli. Takeši už neměl sílu proti nim sám bojovat a potřeboval získat zaříkávadlo. To znamenalo dojít na 13 míst, kde nás každou ze skupin čekal nějaký úkol.

Do skupinek, ve kterých jsme se vydali pro střípky zaříkávadla, nás rozdělili Sportíci. Každý tým byl mixem z oddílů, které na sraz dorazily.

Po získání zaříkávadla nás čekal oběd, který si každý oddíl uvařil sám na ohni.

Odpolední program byl mimo základnu. Prošli jsme si okolí a odpovídali na různé otázky. Takto jsme získali amulet a pomáhali jsme dobít nepřáteli obsazený Takešiho hrad. Použitím amuletu a zaříkávadla se nám to povedlo. Hurááááááá.

Po večeři jsme se setkali u slavnostního ohně, ke kterému si každý oddíl mohl připravit scénku na téma japonských bohů. My měli Boha deště. Scénku ztvárnili všichni Poutníci, co na sraz jeli. Za to jim patří velký dík.

Po nedělím nástupu a rozloučení jsme se každý vydali k domovu. A pokud vás zajímá, kdo příště bude pořádat Sraz oddílů, ptejte se dětí nebo vedoucích na kterékoliv akci a sledujte naše stránky, kde se vše objeví, až přijde ten správný čas.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *