Stáhni si Stezku bylinkářství v pdf

stezka-bylinkarstvi-uvodka-nahled

V současné době se naše populace stále více vzdaluje od stylu života, který je nám přirozený. Obklopujeme se přístroji, které nám sice šetří čas, ale brání nám v přirozeném vývoji. Jsme zvyklí na digitální rychlost, přitom produktivnost civilizace klesá.

Každý den do sebe tlačíme velké množství chemie obsažené v nejběžnějších částech našeho života – v koupelně, v šatní skříni, pracích prostředcích a hlavně v kuchyni.

Všechny uměle zpracované produkty jako sladké sušenky, ochucená pití, barevné bonbony, kupované omáčky nebo kečupy v sobě obsahují přísady, které našemu tělu škodí a zaplavují ho látkami. Ty značně zatěžují organismus. Proto je v dnešní době tolik civilizačních chorob jako obezita, alergie a často problémy ústí v závažná onemocnění jako je cukrovka, Alzheimerova a Parkinsonova choroba, deprese, apod. To je jen pár nejvážnějších důsledků.

I menší problémy jako je třeba bolest hlavy lidé okamžitě řeší sáhnutím po lécích utišující bolest, při teplotě, která se dá vyléčit dostatkem spánku a pitím čaje, doktoři předepisují antibiotika jako bonbony, přičemž jejich časté používání narušuje přirozenou rovnováhu organismu. Jednodušší je dnes totiž zamést problém pod koberec, než hledat příčiny jejího vzniku.

Touto stezkou chceme poukázat na to, že ne vždy se musí u problémů sáhnout po drahých lécích, ale že v mnoha případech postačí bylinky, které můžou při správném užití zmírnit či úplně vyléčit spoustu nemocí, zánětů, vnitřních problémů a neduhů.

Říká se přece, že na každou chorobu roste bylinka. Mohli bychom se našich babiček ptát na to, jakou moc můžou léčivé byliny mít. Proto doufáme, že tato stezka nebude jen výčet nazpaměť naučených informací, ale odneseš si z ní alespoň kladný vztah k bylinkám, získáš nové poznatky a zanechá Ti to něco, co budeš moci předávat dál, a tím pomoci sobě nebo někomu blízkému.


Světlo Tvým krokům, Poutníku!


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *