Měli jsme sraz na Nádraží Vršovice ve 4 hodiny. Od tam tuď jsme vyrazily prvním vlakem a poté druhým vlakem. Dohromady jsme jely 2 hodiny. Když jsme přijely na vlakové nádraží počkali jsme ještě na Knedlíka protože mu ujel vlak. Hned poté jsme vyšli do baráku. Šli jsme asi 5 kilometrů. Když jsme tam došli čekala nás tam Vlčice kterou tam hodil pan správce. Ta nám ukázala kde budeme spát a my jsme si rozdělili postele. Když jsme se navečeřeli tak přišel kouzelník který nám zadal že si musíme udělat nejméně dva úkoly do dovedností,zkoušky nebo stezky a máme na to celou výpravu.

Hned poté jsme dostaly papírky buď s morseovkou nebo poutnickou abecedou nebo s Petronilkou. Po vyluštění jsme šli spát. Ráno jsme měli chleba se sýrem a hned po snídani jsme šli poskládat papírky. Bylo tam že : Mudlové si rádi hrají, Mudlové nelétají, Mudlové rádi obdivují přírodu a Mudlové vaří bez kouzel.

To znamená že půjdeme na větší procházku, že budeme hrát hry, že půjdeme pěšky a že si opečme buřty na ohni. Hned jak jsme to vyluštily tak nám Matěj řekl ať si zabalíme dvě krosny a ať si vezmeme pláštěnky atd. Vyrazily jsme asi po hodině nejdříve jsme šli do určitého místa všichni a poté jsme se rozdělili na seniory a mladší a ještě se k seniorům přidal Korbič a Dráček. Senioři šli větší okruh a mladší šli menší okruh. 

Nejdříve jsme šli na Pokličky čili skály a poté jsme si našli místo a opekli špekáčky. Skoro nám to nešlo rozdělat ale naštěstí s hodně břízové kůry jsme to dali. Po buřtech jsme vyrazili na Faraonu skálu. Matěj chtěl najít aspoň jednu kešku protože na Pokličkách byla jedna ale na tu zapomněl a tak jsme ji šli najít. Hned pochvíli jsme ji našli a šli jsme na Faraon. 

Faraon jsme si vyfotili vyrazily jsme do baráku . Začalo hodně pršet a byly jsme kousek od hospody tak jsme tam zašli a dali si pití. Když jsme to všichni vypili tak jsme vyrazili ke studánce tam jsme dali hru kdo vypije nejvíce vody z 1,5 litru a nedá si láhev od pusy vyhrál Matěj ale kdyby jsme to měli brát z dětí tak Miky. Když jsem jako poslední zkoušela překonat Mikyho tak teprve přicházely naše druhá skupinka. Když jsme se zeptali Amazonky proč jdou až teď tak nám řekli že špatně odbočily a tak jsme šli od studánky spolu. 

Když jsme přišli do baráku tak se udělala večeře a poté Lentilka a Krysař udělali reprezentaci. Nejdříve Krysař udělal Panorama to znamená že v noci vyfotil něco v přírodě a popisoval co to je. Potom jsem byla já měla jsem tajný bod který jsem dostala na Lyžobobo měla jsem buď předvést, napsat, nakreslit nebo prostě co chci a já jsem udělala korál z moře, poté jsem k tomu řekla pár vět a nastupoval Krysař který nám ukázal a řekl co pro něj znamená oddíl.Tak k tomu též dal pár vět a poté jsme si šli dělat co jsme chtěli. Asi 12 hodin jsme si šli lehnout. 

Ráno nás vzbudil Matěj a měli jsme k snídani chleba s marmeládou. Poté jsme si šli balit, uklízet a vše co je potřeba. Kolem polední jsme vycházeli a Matěj ještě počkal na pana správce a potom nás doběhl. Šli jsme po silnici takže to prý bylo kračí a bylo. Teď jsme přestupovali dvakrát. Do Prahy jsme přijeli okolo 18.30 a pak jsme se jen rozloučily a jeli domů.

 

 

Fotogalerie

http://poutnici.desitka.cz/fotogalerie/147


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *