Večerní hra má již dlouhou tradici. Odehrává se každý rok v prosinci, někdy před Vánocemi. Účastníme se jí již mnoho let a ani letošní rok jsme nevynechali. Bylo nás tentokrát jedenáct. :)

Hra se odehrává v Praze a vždy je na nějaké historické téma. Zažili jsme rytíře na Vyšehradě, pražská strašidla, setkali se s králem Karlem IV. a s dalšími postavy našich dějin. Jde prakticky o jednoduchou věc – na startu dostaneme do rukou mapku, popis míst a podle toho chodíme po stanovištích, kde nás čekají postavy, které se nás ptají na věci spojené s danou dobou nebo čtvrtí. Podle úspěšnosti našich odpovědí získáváme drobné odměny. Na konci je tradičně horký čaj a pamětní (účastnický) list.

Letošní hra byla na téma Petrské čtvrti. Dozvěděli jsme pár věcí o vzniku Muzea hlavního města Prahy, o zániku Nádraží Těšnov, o kostelu Svatého Petra, Petrském náměstí, Novomlýnské vodárenské věži a o dalších místech Petrské čtvrtě. Největší legrace je vždycky s postavami na stanovištích, oblečených do dobových kostýmů. Většinou jsou to dobrovolně zmrzlí starší členové různých oddílů, ochotní i přesto převyprávět daný příběh a také si s námi něco zahrát (například letos lovení magnetických ryb…).

Horký čaj v cíli je pro všechny zasloužený…

Díky všem za letošní rok a příště se určitě vydáme zase:)

2012-12-20-vecerni-hra-petrska-ctvrt-pametak-nahled

Pamětní list z letošního ročníku

Fotogalerie z akce je v naší fotogalerii.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *