Ve středu jsme vyrazili z Hlavního nádraží směr Nové Hrady. Na místo jsme se dostali až za tmy, a tak jsme byli rádi, že jsme narazili na přátelské skauty, kteří bydleli pár metrů od nás. Ne, že bychom se pod vedením Vlčice a Báry ztratili, ale potkat někoho, kdo místo zná, je příjemné.

První den, tedy čtvrtek, jsme se snažili začít co nejtradičněji, ačkoliv počasí rovna Velikonočně nevypadalo. Řekli jsme si, z čeho vycházejí velikonoční svátky, co se který den tradičně dělá a proč. Po menší procházce a hrách jsme se pustili do výroby pochoutek z kopřiv. Při obědě nechyběl kopřivový salát, polévka ani špenát. Odpoledne jsme strávili v přírodě krásného Terčina údolí hrami a hledáním Alvina. Večer nás nás mile navštívili „skauti od vedle“ a pod jejich vedením jsme si zahráli legendární propracované Městečko Palermo.

V pátek se nám počasí vydařilo, a tak jsme se s vlčaty vydali na průzkumnou cestu do Údolí. Potkali jsme ruiny modrého domu, umělý, ale krásný vodopád, na louce si zahráli pár neškodných „masoher“, navštívili tvrz Cuknštejn a pár šikovných se stihlo i smočit v říčce.
Na bílou sobotu jsme se ráno vydali pro vrbové proutky na pomlázky, barvili jsme vajíčka přírodní cestou a pekli mazance – skvělé byly všechny, ale Mikyho s gumovými medvídky je určitě nezapomenutelný.

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *