JE TO TADY! Na podzim vyjde kniha o Zátoce pláňat a našich třech oddílech (Poutníci, Tuláci Malešice, Tuláci Karlín). Velká, barevná se spousty fotek a nových informací, které jsme vypátrali (třeba fotky Zátoky bez srubu, co se v Keblově nacházelo ve středověku, co byl zač původní oddíl Poutníci…).

4 roky práce…!

Právě jsme dopsali knihu týkající se námi milované louky uprostřed lesů zvané Zátoka Pláňat. Máte možnost si ji objednat.

Kniha bude plná velkých fotografií starých i současných, vytažených z dávno zapomenutých (a dnes již bohužel i vyhozených) kronik i ze soukromých fotoalb zakladatelů srubu.

V historii místa jsme se dopátrali až do středověku. Víte, že na místě louky stál rybník či že v blízkém lese se nacházely cihelny? Kdo louku poprvé zapůjčil táborům a kolik to stálo? A co se na louce staví v současnosti?

Zabývali jsme se také historií tří oddílů Tuláci Malešice, Tuláci Karlín a Poutníci. Pátráním jsme se dostali až do osmdesátých let a zjistili jsme, více o původním oddíle Poutníci, ze kterého odešla Jana Klimentová a založila Tuláky.

Zjistili jsme, proč se přestalo jezdit na Tolštejn. Víme, co se dělo na první schůzce Karlína pod vedením Vaška. A nakonec jsme i vyšťourali, jak probíhal první tábor Poutníků. Chcete to vědět také?

CENA: Bude se odvíjet od nákladu, ale nepřesáhne 500 korun.

JAK OBJEDNAT KNIHU: stačí co nejdříve (do 31. 8., to je fakt nejzazší termín a budeme odesílat poptávku do tiskárny) napsat e-mail:
turek.matej@gmail.com

Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte se zeptat.

Leták
Ukázky z knihy

1 komentář

Vychází druhé a rozšířené vydání knihy Tak tomu bylo - ODDÍL POUTNÍCI · 6. 5. 2022 v 12:40

[…] Vydáváme knihu: Tak tomu bylo… […]

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *