BŘEZNOVÁ VÝPRAVA
19.-21. 3. 2021

Tak máme za sebou další online/distanční výpravu! Kolikátou už?
JAROvítání se neslo v duchu jarních tradic a svátků.
Pojďme se společně podívat jakých a co jsme se o nich dozvěděli. Co jsme všechno na výpravě zažili?
A hlavně, čím byla tahle výprava výjimečná?  

V pátek v 17 hodin byl sraz na tradičně-netradičním Meetu. Proč píšu netradiční? Protože jsme se sešli na zahájení historicky první společné výpravy oddílů Poutníci a UFO. Poznali jsme tak nové kamarády a díky (nejen) Opičákovým otázkám jsme se o nich dozvěděli plno zajímavostí. Například, že jsou cykloturistický oddíl a že tohle je jejich úplně první online výprava. Připomněli jsme si i naše oddílové tradice. Mimo jiné zaznamenávání oddílových aktivit do Kroniky. A kronikářkou výpravy se stala Divoženka.

V sobotu a neděli jsme pak plnili různé úkoly související s jarními tradicemi. Splnění úkolů jsme si zaznamenávali do příslušné tabulky. Dozvěděli jsme se mimo jiné to, co se děje na sv. Matěje a sv. Řehoře, kdy začíná astronomické jaro, co je to Beltain, jak se jmenují Ledoví muži atd. Více se dočtete v podrobném dokumentu od Máji nebo ve videích níže.  

Závěr výpravy jsme opět strávili společně na Meetu, kdy jsme si s Pěnkavou pověděli, co kdo z nás splnil za úkoly a co jsme se všechno o jarních tradicích dozvěděli. Naše znalosti se nám pak velmi hodily v závěrečné hře AZ KVÍZ s novým (a občas trochu zmateným) moderátorem Pavlem Koňadrou. Oddíly Poutníci (červení) a UFO (žlutí) sehrály opravdu velmi vyrovnaný a napínavý souboj. Jako první jsme nakonec 3 strany trojúhelníku propojili my a stali se šťastnými vítězi. 


2 komentáře

Opičák · 7. 8. 2022 v 0:49

Dodnes si občas vzpomenu na to, že to bylo fakt supr a dost jsem se o tradicích jara dozvěděl. Za mě to bylo spolu se zimní online olympiádou nejlepší distanční výprava.

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *