O víkendu jsme pořádali další ročník vzdělávacího kurzu Zapalovač pro začínající a budoucí vedoucí. Dvacet šest nadějných účastníků prošlo intenzivním vzdělávacím programem, jehož součástí byly i inspirativní aktivity či společenský večer s deskovkami a kytarami.

Na kurz přijeli i někteří absolventi z minulých let, kde sdíleli své zážitky a posuny od doby, co absolvovali některý z předchozích ročníků.

Novinkou letos bylo takzvané stolečkování. Každý účastník si mohl vybrat z několika možných vzdělávacích bloků (starci v oddíle, prezentace publikací, vztahy v oddíle, Neobyčejná klubovna) dle svého zájmu. Součástí byla i prezentace jednotlivých oddílů (Poutníci, Stopa, Vraňáci, vlčata Skokani), kde je možné plnit svou praxi.

A abychom jako lektoři drželi časy, kontrolovali nás rozhodčí. Což bylo zpestření i pro účastníky, neboť hádali, kdo to je a kdo poznal vše, měl závěrečný rozstřel. Výherkyně Terkáč dostala retro odměnu.

Zároveň jsme téměř každý vzdělávací blok uvozovali nějakou scénkou, či ukázkou. Mnohem víc jsme se věnovali praktickým nácvikům a zapojení účastníků. I s ohledem na témata, která vypisovali do přihlášky.

Akci jsme hodnotili jako velmi povedenou a těšíme se na to, jak jednotlivé oddíly pokvetou, což bude mít nejvetší dopad na děti.

Na závěr zveme všechny absolventy i širokou veřejnost na navazující akci zvanou Popcorn.

Ohlasy


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *