Osmý ročník Poutnického Top Gearu byl veleúspěšný jak v počtu účastníků oddílových, tak i mimo oddílových. Zároveň byl velmi pestrý z pohledu nově vyzkoušených dopravních prostředků. 

Přestože nám při závodu střídavě pršelo celou sobotu, všichni účastníci závod dokončili. Někteří si ovšem museli dopomoci jízdou vlakem. 

V pátek tři hodiny po plánovaném startu vyrazili z Hostivaře Opičák, Brňák a Pěnkava. V Horních Měcholupech opravili svoje vozy (či je celé vyměnili), počkali na Kubu a pokračovali v závodu dál bez Pěnkavy. Ta si pospala a na trasu vyrazila až další den.

V sobotu brzy ráno vyrazil Blesk, Pampeliška a Pajdák. Hodinu po nich Kara s Honzou a Zdenda. V devět pak na trať nastoupili poslední závodníci Bára s Kytaristou a Bláťa s Drakem a Bebinou. Po cestě se závodní týmy různě náhodně i cíleně setkávaly na obědech, svačinkách i jen tak v lese.

Kdo nakonec letos vyhrál? Jako vždy není vítěz jednoznačný. První byl na místě Zdenda a po něm Kara s Honzou. Přijeli ale dost brzy před 21 hodinou. Opět tedy jako vždy zvítězil ten, kdo se zúčastnil, překonal sebe a dostal se jakoukoliv možností do cíle.

Startovní listina 2020 (VIII. ročník)

Opičák, pátek v 17:00  – skákací tyč, přespání a v sobotu koloběžka bez řidítek s otáčivou osou  + Kuba, možná pátek, sobota určitě – koloběžka

Brňák, pátek v 17:00 – šlapací čtyřkolka

Pěnkava, pátek v 17:00 – vysavač, přespání a v sobotu bus + vysavač

Pajdák + Blesk + Pampeliška, sobota v 6:57 –  kolo s hudebním přívěsem

Kara + Honza (možná:)), sobota v 08:00 – dvojkolo

Zdenda od Pěnkavy, sobota v 08:00 – motorka bez navigace a mapy

Bára + Kytarista, sobota v 09:00 – kolo

Bláťa + Drak + Bebina, sobota cca 9:00 – na všem a zároveň na ničem, aneb co nejvíce prostředků a stylů


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *