Huráááá, vyhráli jsme!!! Ale pěkně od začátku. Opičák přišel s nápadem zúčastnit se tohoto závodu a vyzvat Tuláky k přátelskému souboji. Na schůzce jsme vyrobili plakát s výzvou a přišli jsme před Tuláckou klubovnu. Když vyšli ven, vyzvali jsme je a Tuláci nabídku přijali. Na závod jsme se všichni připravovali dle svých možností a 17. května nastal den D. Postavili jsme velký party stan, přivezli grill, který byl hlavním lákadlem, a vyslali Žwejkala na první kolečko. Tři, dva, jedna, ahooooj! Zakřičel hlavní organizátor akce s přezdívkou Žid. Všech šestnáct jezdců z různých stájí vyrazilo. Začal závod…

Jezdili jsme co to šlo. Střídali jsme se dle pořadí, plus sem tam přišel někdo z našich známých a kamarádů jezdit. Třeba David s Marií nám najezdili slušný počet koleček, za což jsme byli v noci rádi. Michal průběžně griloval maso.

Když se setmělo, připevnili jsme na koloběžku světélka, abychom se poznali. Kdo objel kolečko zařval před naším stanem „Smraďoši!“ a odpovědí mu bylo „Smrdíš!“. Poté jezdec poznal kde se další nachází a mohl koloběžku předat.

Předávky probíhaly tak, že jezdec seskočil, běžel vedle koloběžky a čekající naskočil za běhu. Šetřilo nám to čas i síly. Michal mezitím stále griloval maso.

V noci všichni odpadli (a to i Krtek, který tím prohrál sázku o to, že vydrží celou noc vzhůru). Jen Hugo, Opičák a Chumba jezdili celou noc a střídali se po jednom až dvou kolečkách. Dopoledne, když začalo pršet, šel Chumba spát a Hugo s Opičákem jezdili stále. Vydrželi jezdit non-stop až do konce. Michal také vydržel grilovat maso celkem dlouho. Pak se šel ale prospat pryč (vadil mu hluk u stanového městečka) a v klidu spal za největšího deště.

Celé dopoledne lilo jako z konve a byla zima. Odpoledne bylo ale opět sluníčko a už se jezdilo hezky. Michal tedy mohl grilovat.

Skončili jsme nakonec 9. z 16, ale když jsme zjistili, že se Žid přepočítal a byli jsme 8., měli jsme větší radost. Z čistě amatérských stájí, kde jsou i děti jsme byli nejlepší.

Vyhráli jsme tedy oddílovou koloběžku, o kterou jsme s Wemenama (Tuláci & Skasapa) soutěžili mimo oficiální závod.

Všem, co dorazili, nebo nás alespoň nadálku podpořili moc děkujeme!!!

 

A dokonce jsme se dostali i do článku od Yedoo.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *