V neděli 8.11. v 16:00 jsme se společně sešli na první online Borcovce – Výroba luku a šípu. Každý z příhlášených si během tohoto týdne vyzvedl balíček s materiálem na výrobu. Celkem bylo vytvořeno 22 balíčků na výrobu.

Na záčátku jsme si rekapitulovali a ověřili, že máme všichni potřebné nářadí na výrobu a zkontrolovali obsahy balíčků. Pak jsme se již pustili do výroby luků samotných. Nejprve jsme zabrousili spáry do PVC trubky – to nám dalo asi nejvíce zabrat. Pomohli jsme si kromě pilníku také pilkami. Pak už správně uříznout laminát a odměřit tětivu a výsledek byl na světe.

Po úspěšném sestavení luku následovala výroba šípů. Všichni jsme poměrně dobře zvládli vyříznutí zářezu pro tětivu a také přípravu na usazení hrotu. Poněkud větší výzva bylo správně připevnění letek k šípům. Tam jsme bojovali s různými lepidly, ale nakonec se podařilo i tam.

Před rozloučením jsme si dali ještě pár tipů jak luky vylepšit např. Mirelonovou izolací pro lepší držení. Dvoum účastníkům se bohužel nepodařilo dorazit na termín borcovky, tak jsme pro velký úspěch natočili video návod jak si luk vyrobit doma – pouze nesestříhaný pro účastníky této akce.

Ještě jednou děkujeme všem za účast a také Městské části Prahy 10 za finanční podporu, bez které by nebylo možné Borcovku realizovat.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *