ferraty-16-035-nahled

Vydali jsme se 19.8. na víkendovou akci na ferráty. V pátek jsme jeli na první ferrátu u Semil, na Vodní bránu. Nemohli jsme najít cestu, ale nakonec nám pomohla navigace. Byla obtížnosti A, B. Bláťa s Bebinou lezly poprvé, Opičák už po několikáté. Všichni to ale vylezli. Po slezení jsme šli ještě na 12 kilometrový výlet, při kterém jsme se podívali na Myší skálu. Večer jsme přejeli blíže k Německu, jelikož nás ráno čekala další ferráta, která byla v Německu. Po cestě byl vidět Ještěd, za kterým se schovával krásný obrovský měsíc.

V sobotu jsme se vydali k ferrátě, která byla v Německu a se jmenovala Zadrátovaná jeptiška. Takže toto byla první akce, která byla za hranicemi. Byla s umělými stupy. Byla obtížnosti B, C a bylo tam i jedno místo obtížnosti D. Když jsme vylezli na vrchol, tak tam byla ještě vyhlídka, na kterou jsme se šli podívat. Poté jsme sešli dolů a vydali jsme se do Německa autem. Dojeli jsme k takovému menšímu kopci a vyšli jsme na něj. Tam byla rozhledna, tak jsme se na ni šli podívat. Byl to moc pěkný výhled. Poté jsme si vzali krosny a šli do lesa, najít si místo na spaní. Rozdělali jsme si oheň. U ohně Bláťa s Opičákem řekli Bebině, že se vedoucí shodli na tom, že bude Rádce. Poté jsme si povídali. Během večera jsme slyšeli takový zvláštní zvuk, Bláťa říkala, že je to vrtulník. Ze začátku to jako vrtulník znělo, ale poté se to změnilo ve veliké monstrum, v pana Au. Když jsme pana Au spatřili, utekli jsme od ohně. Po jeho zmizení jsme se k ohni navrátili. Netrvalo dlouho a pan Au se vrátil a my se opět oddálili od ohně. K ohni už jsme se nevrátili. Šli jsme si lehnout. Během noci jsme slyšeli další zvláštní zvuk, takové cinkání na ešusu. Byl to nějaký sysel a snažil se dobýt ešus. Opičák vyšel ze stanu a se syslem bojoval a vyhrál. Zachránil tím ešus.

Ráno, když jsme se vzbudili, tak pršelo. Chtěli jsme jít ještě na další ferrátu, ale pršelo a Bebina měla ještě bolavé ty palce, a tak jsme nešli. Jeli jsme zpátky do ČR. Kousek od Hostivařské přehrady jsme si ještě vyzkoušeli lézt po skále a prusíkování. Po tomto jsme se rozloučili a tato akce skončila. Byla to skvělá akce!

FOTOGALERIE: http://poutnici.desitka.cz/…galerie/122/


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *