tanvald-16-031-nahled

V pátek jsme přijeli do Tanvaldu a šli jsme strašně dlouho do kopce až jsme dorazili k skautské chatě kde jsme měli pobývat. Bláťa nám řekla jak to tam chodí a poté jsme si šli vybalit věci. Později večer jsme šli hrát svíčkovanou a pak jsme šli spát. V sobotu jsme šli na Velký Špičák, bylo to tam opravdu krásné. Různě jsme tam lezli a hráli si,když jsme šli zpátky tak šli 3 děti a Bláťa nakoupit,ale bylo zavřeno. Tak jsme vrátili a dali jsme si k večeři něco jiného a potom jsme si šli hajnout a spát.

 

Neděle byla opravdu zajímavá jeli jsme vlakem do Kořenova do muzea o vlaku Zubatka. Když jsme si prohlédli muzeum tak nás Bláťa vzala na řeku Jizeru. Vesele jsme si pochodovali po velkých kamenech rozmístěných různě po řece a bylo to dobrodružství. Na jednom místě, které se nám líbilo jsme si dali oběd a poté se někteří odvážlivci šli vykoupat do studené Jizery. Když se vykoupali tak začalo pršet a mi jsme se museli vrátit, jenomže – kameny byli velmi kluzké a šlo po nich špatně chodit, ale přejít na druhý břech jsme museli. 

Jak říká Op „bylo to opravdové dobrodružství“. Děti různě padali, byli mokré, ale smáli se. Nejvetší sranda byla když Michal říkal Vojtíkovi ať nechodí k té vodě, nebo tam spadne. Jen co to dořekl tak tam spadl a ulítlo mu jedno nepěkné slovíčko, ale v té chvíly jsme to moc neřešili a přenášeli jsme další děti. Poté co jsme byli všichni na druhé straně tak jsme se vydali na vlak. Vlak jsme stihli jen tak tak, ale nakonec to vše skončilo dobře a jeli jsme domů. Večer měli Lea, Tesák, Korbič a Michal bojovku.

V pondělí jsme spali dlouho tak jsme byli celý den doma a hráli jsme trojnožku, schovko-babu a zbírali jsme borůvky. V úterý jsme jeli do Harrachova podívat se na Mumlavské vodopády, cestou jsme uviděli „super mega“ bobovou dráhu tak jsme se šli svést. Bylo to opravdu super, když jsme všichni dojeli tak jsme pokračovali dále.

Šli jsme po Liščí stezce kde jsme si vyzkoušeli jak žije a co dělá ve svém životě liška. V půlce stezky jsme si dali hamáčo papáčo a šli jsme na slíbené Mumlavské vodopády. Vodopády byly opravdu překrásné, ale opět nám tam začalo pršet, tak jsme tam chvíly schovaní pod stromy a pak když déšť ustal tak jsme šli na vlak a domů. Ve středu jsme si začali balit, uklízet a zametat. A šli jsme na vlak a hurá domů. Schrnutí výpravy: Byla opravdu super, ale byli jsme pěkně unavení. :)

 

Celá fotogalerie: http://poutnici.desitka.cz/fotogalerie/117

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *