V neděli 8.10. jsme se vydali na první dobrodružnou akci (jednodenku) s celoroční hrou. Konečně nám to celé odstartovalo a známe téma letošního roku.

Po výstupu z vlaku jsme obdrželi dopis od někoho, kdo se podepsal PČ. Psalo se v něm, že v jeho krajině se nedá žít, protože tam bojují dva rody, a tak se s bratrem a částí lidu rozhodli opustit svou vlast a najít jinou, krajinu, kde jim bude dobře. Už jim docházely síly, a tak nás v dopisu prosili o pomoc, abychom prozkoumali okolí, které bylo zaznačené u mapy, kterou jsme dostali u dopisu.

A tak jsme prozkoumali krásy okolí i konkrétní bod na mapě. Vystoupali jsme na horu Říp, na níž jsme si zaběhali a ve skupinách se účastnili kvízu po skupinách. Křížem krážem jsme prošli vrchol hory. Na místě, ze kterého byl překrásný výhled, jsme potkali muže, který nám poslal psaní. Byl jím Praotec Čech, který nám poděkoval za naše zkoumání krajiny, opěvoval její krásu z výhledu, na kterém jsme společně stáli. Zbývalo jediné. Zvolit jméno této překrásné krajiny. A protože ji objevil právě Praotec Čech, dostala jméno Čechy. Závěrem nám předal kus mapy, kus krajiny, kterou jsme poznali a kroniku, do které budeme zaznamenávat své zážitky.

Co nás čeká dál? Zůstaneme v této krajině nebo budeme nuceni být jinde?

To vše se již brzy dozvíme…


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *