Na začátku letních prázdnin jsme realizovali akci Letní kemp. Díky – na naše zvyklosti – nevšedně štědré dotaci od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy jsme mohli prožít akci, na kterou dlouho nezapomeneme. Ostatně je to zřejmé i z toho, jak jsme akci v průběhu začali přezdívat – poutnická dovolená.

Bydleli jsme v Lužických horách na skautské chatě Seleška v lůně přírody. Program byl odpočinkový v podobě deskovek, karetních her, povídání si, společného vaření, hraní badmintonu, sbírání borůvek, koukání na film, sezení u ohně…

Mimo to jsme však nabídli program v podobě dobrovolných neotřelých aktivit jako závod v drápání se na vrchol Jedlové přímou čarou pod vlekem, lanové centrum, rozhlednu, výstup na Tolštejn s výukou stolování v místní restauraci, aquapark Babylon, dvě zoologické zahrady, či splouvání Ploučnice na kanoích.

K tomu všemu jsme si dopřáli luxus v podobě zmrzlin, grilované kýty, sudu malinovky s pípou, stroje na ledovou tříšť i stroje na výrobu cukrové vaty.

Ministerstvu děkujeme a věříme, že cíl podpořit socializaci se podařilo naplnit jak se k této instituci hodí na jedničku. Stejně tak hodnotíme edukativní část. Sice to v oddíle bereme jinak, než dle předmětů, ale máme úspěchy. Třeba jedno dítě se strachem z vody jsme dostali do bazénu a naučili ho samostatně plavat, někdo se naučil pádlovat, někdo získal znalosti z přírodopisu v ZOO, někdo posílil tělesnou zdatnost turistikou, někdo se naučil vařit nové jídlo…


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *