Ve středu 16.11.2022 jsme se sešli na Hlavním nádraží pod cedulí s odjezdy vlaků. Jen Senioři a tři vedoucí. Junioři měli pestrý program v Neobyčejné klubovně s ostatními vedoucími.Naše cesta vedla až do Ostravy, kde nás přivítal oddíl N.A.L pod vedením Maťa. Oddíl se zaměřením na bojová umění převážně ninjutsu.Po třech hodinách v RegioJetu jsme vystoupili na zastávce Ostrava – Svinov.Před nádražím nás N.A.L přivítali hlasitým oddílovým pokřikem. Doprovodili nás do své klubovny, která byla útulná a hezká.Při večeři jsme se představili a povídali si co na co který oddíl je zaměřený.

Ve čtvrtek ráno nám Maťo představil co je katana. Je to japonský nůž, který spíše vypadá jako meč. Je několik druhů a záleží i na délce čepele.Pak jsme přešli na základy při bojových technikách. Pár ukázek jak rychle odradit útočníka nebo se dostat z jeho spárů.Ukázka, jak chytat nůž či sekeru (obě věci byli v pouzdru) . Po rozdělení do týmu, jsme si vyzkoušeli morseovku, kde jsme zprávu zapisovali a Maťo jí pískal na píšťalku. Ve zprávě jsme měli za úkol zjistit otevírací dobu restauracích poblíž a tak jsme poznali okolí klubovny.Mezi nové hry, které jsme poznali byly házení létajícím talířem do protějšího území, želvičky, traktor, příběhy kde jednohlasně mluví dvě osoby a úkolem je odříkat celý příběh stejně a čambrla.My jsme představili hru jako jsou šátky s velkým úspěchem.

V pátek jsme si shlédli dokument o Ostravě, Vítkovice. Pak jsme vyrazili do centra Ostravy. Průvodce nám ukázal Dům umění z roku 1926 patří mezi skvostům ostravské moderní architektury. Vyhlídkovou věž nové radnice. Katedrálu Božského Spasitele a vedle je QQ studio, které se zabývá 3D efekty např na pohádce jako je Princezna zakletá v čase. Večer jsme si vyzkoušeli jak umíme vázat uzly na rychlost a uvázání s jedním koncem. A měli jsme hru po okolí s mapou na to co jsme si zapamatovali o Ostravě díky videu.

V sobotu jsme si přivstali už v 7 hodin. Po snídani jsme vyrazili na výlet do Ostravských dolů. Prohlídka trvala dvě hodiny. Muzeum dolu se nachází pod Landek (parkem). Kde kdysi vznikl oddíl N.A.L. Procházkou po okolí jsme se vrátili do klubovny. Po obědě nás navštívil Ivoš, který je kamarád Maťa, zabývající se taky ninjutsu uměním. Ukázal a vysvětlil nám nejstarší japonskou zbroj a proč takto byla dělaná. Popis helmy neboli kabuto, která chrání hlavu. Povídání o zbraních jako jsou katany, kombat, ronin až po shuriken (hvězdice)  jak se s nimi hází, použití tekoo (ochrana proti meči, dává se na ruce). Večer jsme shlédli film Karate Kid. 

V neděli ráno jsme po snídani uklidili klubovnu a vyrazili na nádraží. Na nádraží jsme si dali náš pokřik s N.A.L. a jeli jsme domů.

Večer byla další hra o poznání okolí klubovny. Týmy ve kterých už jsme byli rozdělení, dostali prvotní bod ( místo) prvního stanoviště. Do kapsy každý tým dostal další tři obálky (zapečetěné voskem) . Tým po doběhnutí na první stanoviště


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *