Tak jsme zase po roce, strávili spolu noce. Byly to však také dny, pospolu jsme byly my. Boby, lyže, plavky, hodím do dodávky. To se toho seběhlo, rychle nám to uběhlo.

V prodlouženém víkendu 1. – 4. 2. 2024 jsme zavítali jako před rokem do ubytka v Hlinsku. První (čtvrteční) večer byl v poklidu.

Po vydatném spánku jsme našli cosi na dveřích. Vypadalo to jako vzkaz. Když jsme svitek otevřeli, zjistili jsme nešťastnou novinu, a to že Křesomysl zemřel. Nyní vládne Čechům Neklan. Přeje si v naší zemi mír a klid, a tak uzavřel mírovou dohodu s Lučany, kterým vládne Vlastislav. V obou zemích zavládl klid, a tak jsme si mohli užívat. Vyrazili jsme na svah a bobaři nám uvařili polévku a dovezli pod svah. Následně jsme se všichni vydali na malý zasněžený kopec vedle sjezdovky a tam si užili radovánky na sněhu. Večer jsme vyrazili do místního bazénu.

Další ráno nás opět navštívili Neklan a Vlastislav. Tentokrát ne vlídně a klidu. Neklan se rozčiloval, protože Vlastislav nechal zavraždit jednoho z Čechů. V rozpoložení, které bylo velmi zlé, řekl, že Lučanům vyhlásí válku. Nám sdělil, ať se připravíme, kdyby bylo třeba nastoupit do války. A tak jsme šli posílit naše těla na lyže, snowboard a boby. Naštěstí nebylo třeba posílit vojska, avšak přišla další truchlivá zpráva. Trubadúr nám přišel povědět, že Neklan, Čestmír, který jej ve válce nějakou dobu zastupoval jako vůdce Čechů, i Vlastislav zemřeli. Neklan nám chtěl něco předat, ale bohužel to nestihl. Poslal to po trubadúrovi. Dostali jsme pamětní listy a kus nějaké mapy. K čemu slouží zatím nevíme. Počkejme a třeba se dozvíme, k čemu se dá využít…


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *