b6-1-nahled

Letošní tradiční akce Lyžo-bobo se musela obejít bez lyžování a snowboardování. Proč? Nebyl sníh. To nám ale nakonec moc nevadilo. Ubytovaní jsme byli v Liberci, a tak jsme vystoupali až na samotný vrchol hory Ještěd, kde jsme si pověděli o tom, jak vznikl hotel ve tvaru rotačního hyperboloidu, který zde stojí, že jeho architekt pan Hubáček je velmi uznávaný atp. Nahoře byla z německé strany inverze, což byla krása a na stranu českou bylo vidět do nesmírné dálky. Dokonce byla vidět i Sněžka!

Při sestupu jsme objevili kus zasněžené sjezdovky a mohli jsme se sklouznout na lopatách. Větší úspěch však měl létající koberec, který přinesl Chumba. Lítal jako střela a když na něm jel Chumba s Jarčou najednou, to byla teprve jízda, panečku!

Také jsme byli v libereckém IQ Parku, kde jsme si vyzkoušeli hravým způsobem kouzla fyziky, hlavolamů, biologie a vůbec všeho možného. Nejvíce nás asi zaujalo to, že jsme si mohli vyzkoušet být jako fakíři a ležet na hřebících. Nebo třeba doům, který byl postaven s nakloněnou rovinou.

V sobotu večer si zhruba polovina dětí přichystala pro ostatní bojovku, na jejímž konci se rozdávalo páté číslo Poutníkova škrpálu

 

Fotogalerie je umístěna tady

Video

 

Příběh na dobrou noc: Pohádka, která neměla konec

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *