lyze-18-017-nahled

Bobisti – sepsal Korbič

23.2. 2018 jsme se sešli na hlavním nádraží v Praze. Náš oddíl Poutníci měl akci Lyžo- Bobo. Tentokrát jsme se vydali do Hlinska v Čechách. K chatě jsme to měli opravdu kousek. U chaty už na nás čekalo auto s lyžemi a boby.  Ubytovali jsme se, dali večeři . Přečetli kroniku, což je jedna z našich tradic. A zahráli hru kompot.

V sobotu  hned po snídani se vydali snowboarďáci a lyžaři na sjezdovku. Bobisti s oblékli a šli jsme spolu do Betlléma. Skanzen dřevěných chaloupek, které v dřívějšim čase byly obydlím lidu. Marťa nám vysvětlila jak se správně rozezpívat, a pak jsme si zazpívali koledu ,,Půjdem spolu do Betléma“

Bobisté se vrátili na oběd, který vařili Op s Krysařem. Po obědě jsme vzali boby a šli na kopec. Pytlák uvařil teplý čaj a udělala svačinu a odvezla ji na sjezdovku. Sjezdaři se už ohříval u teplé polévky. Ale čaj přišel taky vhod.  

Kolem páté hodiny  jsme se sešli v chatě čekali na večeři. Potom jsme koukali na film téma Asterix a Vikingové. V neděli jsme se po snídani sbalili, dali si obídek, poklidili a šli na vláček motoráček. Na hábity jsme si na památku obtiskli hvězdu či hvězdy. Byli jsme hvězdný tým J.

 

Lyžaři – sepsala Efa

Na svahu byly dvě tratě, po kterých jsme mohli jezdit. Na jedné byla poma a na druhé kotva. Abychom tam však mohli, museli jsme si koupit karty a hlavní bylo vybavení, které si musel někdo půjčit. Jakmile jsme měli všechno v pořádku, tak jsme šli na svah.

Nejprve jsme jeli nahoru pomou, aby nás snowboardisti viděla Bláťa jak jezdíme. To samé měli i lyžaři. A pak už nás pustila a my jsme si mohli jezdit, jak jsme chtěli. Jakmile jsme sjeli dolu jeli jsme kotvou na ten vyšší kopec, tam jsme byli skoro celou dobu.

Když byl čas oběda, Bláťa nám všem koupila teplé a velmi dobré polévky. Pak už se jen přivezl čaj a svačina a bylo vše nejlepším pořádku. Když jsme si všichni aspoň chvilku odpočinuli šli jsme dál jezdit. Padali jsme , zvedali jsme se atak stále dokola J. Efě se na konec rozbilo vázání na prkně, ale i přes nemožnost jezdit, byla šťasná.

 

Fotogalerie

Všechny fotky z akce jsou umístěny zde: http://poutnici.desitka.cz/…galerie/175/ 


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *