Na vánoční výpravu jsme se vydali do Mukařova. Bydleli jsme v bývalé škole s velkou kuchyní, tělocvičnou i jídelnou. To vše měl Willy Wonka v nebeském sále. Zaúkoloval nás s pomocí při výrobě cukových pusinek, bramborového salátu, úřípravě vánočního stromku, ozdobiček, ale i cukrové vaty.

Neminuly nás oblíbené tradice jako pouštění lodiček, rozkrajování jablek, nebo obdarovávání se a jezení štědrovečerní večeře. Tradice, kterou jsme neznali, byla pomazání medem, abychom měli další rok štěstí a lásku. Willy Wonka nás pěkně namazal!

Taktéž jsme se učili etiketě

Na toho, kdo splnil všechny úkoly v čokoládovně a stal se tak zaměstnancem měsíce, čekalo překvapení. Wonkova čokoládová kavárnička, kde jsme ochutnali minimarshmallowny s kakaem. Krásně v něm bobtnají.

Během soboty prošli Korbič, Řízek a dodatečně Koza iniciačním rituálem rádce. Šli (v dešti a sněhu) na stezku Rádce, kde si měli ujasnit, co pro ně rádcovství znamená a co chtějí dělat. Proč vlastně přijali tuto roli a co to znamená. Když se vraceli, čekal na ně zbytek oddílu, kterému to vše hrdě prezentovali.

Nechybělo ani divadlo s vánoční tématikou

Největší dar obdržel Will Wonka

A nalezl v něm jednu lentilku. Měl obrovskou radost!

Střípky z výpravy videem


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *