Tábor Odysseovy sny v roce 2012 (29.7.-4.8.) byl první opravdový tábor oddílu Poutníci, který měl ucelenou celotáborovou hru. Před tímto týdenním dobrodružstvím bylo pár odvážlivců, co se vydalo po stopách Blanických rytířů a celé 4 dny putovali směr Keblov. Prožili jsme v Zátoce pláňat 7 dní naplněných mýtů a legend ze starého Řecka v počtu 13 dětí, 8 vedoucích, 1 kuchařky, 1 závoznice a jednoho mobilního dozoru.

V této době bylo složení vedoucích ještě původní. Odyssea skvěle zahrál Hugo, jeho ženu Penelope Bláťa, nepřekonatelného Kyklopa Michal, bílou hlubici a Apollona ztvárnil Žwejkal, božského posla Hermese Yellen, poskoky Kirké Maverick s Chumbou a krásnou nymfu Kalypsó Světlanka. Byl to první rok, kdy jsme se sami o sebe strali sami bez pomoci jiného oddílu. Měli jsme kuchtu Jarču a buchtu závozníkovou Danu.

Poprvé se na náš tábor podíval i Krokodýl, který na vše dohlížel se sedla svého mechanického koně. Organizace byla tehdy ještě velice obtížná, protože jsme pořádně neznali své role a ani jak a co propočítat, Proto jsme také po tomto táboře byli více jak 9 tisíc korun v mínusu. Pro oddíl to byl však opravdu veliký krok, od kterého jsme se mohli odrazit a představit si, jaké to bude v roce 2013, kdy nás čekal tábor na 14 dní.

Odysseovy sny, jak již napovídá název, byl orientován na příběh mořeplavce a bojovníka Odyssea z Ithaky. Plavil se neuvěřitelných 20 let. Na cestu jsme se vydali s ním jako jeho posádka. Unikli jsme v přestrojení za ovce před Kyklopem, vymanili jsme mysl Odyssea z nadvlády krásně nymfy Kalypsó, nestali jsme se vepři, nechali si poradit od bílé holubice cestu mezi Fajáky. Bohyně Palas Athéna Odyssea začarovala do starce, protože chtěl znát, zda je jeho žena Penelopé i po letech věrná. Každý tým musel nalíčit jednoho svého člena na stařečka, aby se Odysseus mezi gerontama ztratil a soutěžil o ruku Penelopé. Byl to velký boj, ale jako nejsilnější z boje vyšel právě Odysseus. Bylo to krásně shledání. Následovala slavnost, předání cen za celotáborové střádání kreditů, vyhodnocení pořadí týmů a ukončení celoroční hry Stopy času.

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *