První část puťáku: Po stopách staré lokálky (seniorský puťák) 1. část

 

Další naše kroky vedly do Křivsoudova, kde jsme si nakoupili vydatný oběd, Kofoly, bonbóny a jiné srandy. Krysař místnímu prodavači vietnamské národnosti opravil „hleba 5 Kč / ks“ na „Chleba 5 KČS“, za což si vysloužil vykopání z obchodu a prodavač omluvu. Zvedli jsme ze země ty, kteří již byli znaveni a leželi na betonovém chodníčku před obchodem a šli dál. Vzali jsme to ještě kvůli minuté odbočce přes Čechtice, kde nás čekala točená zmrzlina. Tedy ty, kteří ji našli, ostatní si koupili balenou zmrzlou vodu v obchodě vedle. Též jsme dokázali svým řevem na náměstí zvednout celou zahrádku hospody a hostinský kvůli nám chudák asi přišel o tržbu.

 

seniorsky-putak-2016-nahled

Koupání zakázáno, tak se vykoupeme v noci

Naše kroky vedly k rybníku, kde jsme se chtěli vykoupat, ale rybáři si ho uzmuli pro sebe a bylo jich u rybníka tolik, že jsme uposlechli zákaz, který hlásala cedule a šli dál po svých. Přespali jsme pod Javornickou hůře, kde byl nedaleko mlýn s přírodním koupalištěm. To bylo hluboké tak metr, ale na noční koupání to bylo skvělé.

Jídlo je základ

seniori-putak-tabor-2016-074

Kucí mezitím rozdělali ohníček a my si pochutnali na večeři. Tou byla mouka s vodu a špetkou papriky (koření). Chutnalo to… Jako mouka bez příchuti. Koza si zase pekl chipsy z nakrájených brambor, ale ani ty se prý moc nepovedly. Ráno (tedy… my to tak nazýváme, ale na našich puťácích vstáváme tak v jednu odpoledne) to bylo vše lepší. Inteligentní nápad přidat do mouky kakao či meltu se osvědčil a byla to dobrá snídaně. A i chipsy se již dařily.

Vloupačka do Rabbitu

seniori-putak-tabor-2016-082-nahled

Ten den jsme došli do Trhového Štěpánova, kde jsme šli jak jinak než na zmrzlinu. Kozovi spadla na zem, tak měl prd. Řízek se choval jako dobytek a vyhodil ji pod stánek, takže dlužil 2 zmrzliny Opovi, který ji za něj musel vyhodit do koše. Také jsme našli srdcervoucí dopis od Matese, který odjížděl na Ukrajinu bez pasu a vracel se o den později do tábora. U nádraží jsme viděli poslední zbytky železnice, kde jsou ještě koleje. Prošli jsme místní masozpracovávající společností Rabbit a viděli, kde koleje končí. Vrátnicí jsme se dostali na silnici, kde dříve vedla železnice a ukázali si, kde zhruba stála stanice Dubějovice. Zbytek trasy jsme již netrefili dobře, a tak jsme prošli přes Sedmpány do Keblova a tím uzavřeli kolečko po bývalé železnici. Návrat do tábora proběhl ku radosti zbytku vedoucích, protože malé děti dělali takovou rotiku, že musel zavládnout opět drsný režim.

seniori-putak-tabor-2016-087-nahled


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *