Po objevení krásné krajiny, kde bylo nejenom bratrům Čechovi a Lechovi dobře, Čech po několika letech zemřel. 

Lid se sešel a chtěl za vládce Lecha. Ten ale nechtěl, a tak doporučil Kroka, že právě on by mohl být dobrým vladařem. Jím se také stal, my jsme se s ním potkali následující den. Přišel se nám představit on sám a také jeho tři dcery – Kazi, Tetu a Libuši. Rozhodl se nechat vystavět Vyšehrad a nás poprosil o pomoc. Společnými silami jsme postavili Vyšehrad. Bohužel Krok náhle zemřel a bylo třeba zvolit někoho nového, kdo povede lid, kdo povede nás. Mohl se do voleb zapojit úplně každý. I my z řad prostého lidu jsme si vytvořili své kampaně, plakáty a večer své kampaně představili. Kampaň Libuše byla lidem zvolena jako nejlepší, a tak se stala novou vladařkou.

To se ale ne všem líbilo, že by u vlády byla pouze žena. Někteří se začali vzpouzet a chtěli u vlády i muže. Vydali jsme se tedy do krajin hledat Libuši muže. Nebyla to jednoduchá cesta, volba však byla jasná. Neduhy a vlastnosti většiny nápadníků nebyly pro vladaře a může Libuše vhodné. Jeden nápadník nám byl však velice sympatický. Jmenoval se Přemysl Oráč. S Libuší si padli do noty a krátce po jejich seznámení se vzali.

Bohužel nastala nečekaná situace. Libuše zemřela. Muži byli spokojeni, že vládne opět pouze jen muž. Rozhodli se ženám vyhlásit válku. Naše děvčata a chlapci si mezi sebou zaválčili. A pozor, změnili jsme dějiny. Naši dívčí válku vyhráli ženy. Nakonec se ženy a muži usmířili a společně oslavovali na hostině. 

Nyní v krajině vládne klid a my můžeme být zvědaví, co nás čeká dál…


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *