V sobotu jsme se zúčastnili sedmatřicátého turistického pochodu za povidlovým koláčem. Na nádraží v Benešově jsme nabrali několik dalších lidí a pokračovali k základní škole, kde byl start. Tam Michal vyčkal frontu a přinesl nám mapky trasy. Vybrali jsme si trasu 15 km, která vedla přes Konopiště, údolím Konopišťského potoka do Vidlákovy Lhoty a pak zpátky po polních cestách.

Zpočátku to na trase vypadalo jako na Václaváku. Na Konopišti byla první kontrola, kde jsme dostali razítka a dětské osazenstvo i sladkosti. Na podmáčené louce o kousek dál jsme dali první větší pauzu na zvedací rybičky, rybičky, rybáři jedou. Skoro všichni jsme tak měli kolena od bahna.

Poté jsme se naobědvali a pokračovali dál. Naštěstí už hlavní nával lidí opadl a cesta byla volnější. Za chvilku jsme se dostali k domečku Řízkova táty a obdivovali jsme velkého psa.

Do Vidlákovy Lhoty to pak už bylo co by kamenem dohodil, nejdřív jsme ale museli projít po úzké pěšince podél potoka a vystoupat pár desítek výškových metrů. U hospody nás čekala druhá kontrola, tentokrát jen s razítkem. Cesta zpět už byla po polních cestách, takže na nás svítilo slunce. Někteří šli už jen v triku.

Když jsme byli zpět na Konopišti, dali jsme dvě hry – šátky a dveře. Cestu z Konopiště jsme znali, takže jsme se už nemuseli dívat do mapy. Za odměnu jsme v cíli dostali povidlové koláče a mohli vylosovat výhru v tombole. Nejlepší výhru získal Korbič a to světélkující beyblade. Cestou na vlak a třičtvrtěhodinovým stáním v uličce skončila naše jednodenka.

 

Naše trasa: https://mapy.cz/s/yLlt

 

Fotogalerie

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *