img-9066
Výjimečnou pracovně programovou akci, a navíc v Keblově si nemohla nechat ujít většina Poutníků. Z Vršovic jsme dojeli až do Trhového Štěpánova, odkud nás vedla tradiční cesta až do Keblova. Po ubytování většiny výpravníků přilítla do tábořiště podivně vypadající a ještě podivněji znějící postava. Na hlavě měl posazeny vikinské rohy a pod přehozem Penelope z Oddyseových snů ukrytý Supermanův plášť. V ruce třímal rytířský meč, mezi nohama Nimbus 3500 a při zmateném pobíhání kolem křičel „za Kyrandii“.

Sobota

Ráno za námi přiběhl Saslan a zavedl nás k molu. Po pár slovech a návratu do tábora jsme potkali podivné postavy, které trousili papírky ze zprávou. Po jejím vyluštění jsme se po týmech vydali různá místa v okolí tábora. Tam jsme našli kousky hodin, o kterých jsme ještě nevěděli, že to na konci výpravy složíme a dáme vše do pořádku. 

Po návratu do srubu jsme se nasnídali a zjistili, že ta snídaně nebyla pro nás, ale pro Kyklopa. Ten nám za to pěkně vyhuboval a chtěl nás sníst. Opět se ale objevil Saslan a pomohl nám dostat se skrz okno ven. Sesbírali jsme papírky s diamanty, nalepili na Saslanův meč a na poslední chvíli Kyklopa zastrašili a on nás nesnědl (i když si nás už kořenil).

Po obědě jsme se rozdělili na týmy a šli do práce. Jedna skupinka dělala lávku ke sklípku, druhá opravovala schody do lesa, třetí novou lavičku k molu a čtvrtá zpevňovala břeh potoka palisádou. Ostatní dělali vždy práce, které byly potřeba. Schazovali ze střechy mech, zatloukali rozcestník apod.    

Neděle

dsc00581-nahled Když jsme se ráno všichni probudili tak jsme se šli na snídani a poté jsme uviděli jelena s antilopou jak se hádají o to kdo je lepší v orientaci v přírodě. Poté když odešli tak jsme se rozdělili na dva týmy, vzali jsme si buzolu a po těch dvou skupinkách jsme se vydali po trase kde byl pokaždé nějaký úkol a ten jsme museli splnit. Na konci této trasy byli dva kusy hodin. Ty jsme si vzali a vrátili se do tábora. Po chvilce za námi přišel Saslan a řekl nám že se máme vydat na puťák. Tak jsme se vydali zase po těch dvou skupinkách a na cestě jsme viděli různé postavy a každá postava nám řekla co si máme na cestu vzít. Tak jsme chodili tam a zpět a zase tam a zpět až dokonce. Pak to tedy skončilo a mi jsme dostali zprávu ve které byl recept tak jsme se na obědvali a po obědě jsme šli na svatbu Alaniky a Alarga. Pak už jsme šli dodělávat ty naše rozdělané práce.

Pondělí

dsc00649-nahled

V pondělí ráno jsme se přesunuli do Qahramonu. Přišel za námi Saslan a řekl nám, že si máme vzít všechny kousky hodin, co máme a že se sejdeme u Krmelce. Upozornil nás na lovce, který by nás mohl po cestě k němu chytit, a tak jsme se museli namaskovat jako zvířata. Když už jsme se k Saslanovi dostali, zjistili jsme, že hodiny nejsou celé. Saslan zase něco popletl. Vrátili jsme se přes hustník, kde chodil lovec, do tábora a tam Skřítek a později doběhl i Saslan. Skřítek chtěl, aby si na něj Saslan vzpomněl, chtěl ho vysvobodit, protože dřív byli kamarádi, ale on je taky popleta a Saslana zaklel do všech našich celoroček. My jsme chtěli Skřítkovi pomoc. Šli jsme s ním a přesunuli jsme se do další celoročky. Díky tomu, že jsme si zahráli běhácí hru Hodiny se Saslan zbavil i poslední části jeho zakletí. Saslan Skřítka poznal a běželi si spolu užívat dobrodružství. Nám ale stále chyběl poslední díl. Nevěděli jsme, jak ho získat. Záhadně se nám během dne objevil v táboře.

Odpoledne jsme opět pokračovali v opravování a uklízení tábora.

Večer Bláťa hrála na ukulele a zpívali jsme u ohně a mezitím jsme postupně chodili spát. Vzbudili nás Skřítek a Saslan a vydali jsme  se s nimi do lesa, kde jsme se postavili do kruhu ke svíčkám a postupně přicházely postavy těch všech celoročně, které jsme hráli a každá z nich vždy zapálila jednu svíčku na dortu, který jsme pak snědli.

Úterý

V úterý jsme si sbalili věci a vrátili se zpět do Prahy. Byla to akce plná různých překvapení a bylo to veliké dobrodružství, které jsme si moc užili

Zapsali Bára, Mates, Efa, Bebina, 

Fotogalerie

http://poutnici.desitka.cz/…galerie/177/

 

Video


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *