Letošní školní rok jsme odstartovali znovuobnovenou účastí na srazu oddílů a to hned ve velkém stylu! Příští rok tuto super akci přádáme jako oddíly my a uvidíme se v Zátoce pláňat. Na sraz jsme zavítali v malém počtu, al musím uznat, že to bylo výprava na velkou pohodu. Náš „dívčí oddíl“ byl super, se vším pomáhaly, vše skvěle zvládaly a byly samostatné.

Páteční večer se nesl v duchu rozřazení do kolejí, kterých bylo celkem 10. Bohužel si nepamatuji žádnou jinou kolej než tu s tím nejzvučnějším názvem a to Dračopuch 😀 Po rozřazení už jen postavit stany a hurá do hajan. V sobotu ráno byl nástup a úvodní slovo paní ředitelky Brumbálové a po něm následoval dopolední blok her, kde studenti zísávali potřebné vybavení v Příčné ulici. K obědu jsme si dali vegetariánské tortily, protože Bláťa(já) doma zapomněla asi bambilion kg masa. Během této puzi se konal hon na hledanou osobu, kterou se nakonec povedlo dopadnout. Odpoledne jsme se konečně dostali k výuce a prošli si prvním ročníkem. Všichni studenti byli úspění a zvládali ho na výbornou.

Po krátké večeři, v našem podání to byly buřty na ohni, následoval velký společný oheň, který byl pro letošek zpestřen turnajem kouzelníků. Poutníky nakonec reprezentovala Sojka a vedla si velice dobře! Bohužel nepostoupila přes získání dračího vejce. Následovalo ještě několik dovednostních disciplín až zbyli pouze tři kouzelníci, kteří se utkali v záverečném souboji. Ohnivý pohár nakonec pozvedl Damián z Krhútů, kterému ještě jednou gratulujeme. Poté se zpívalo a hrálo na hudební nástroje.

Nedělní ráno byl opět nástup, kde nám paní ředitelka oznámila, že je potřeba najít a zničit viteály. Po kolejích jsme se je vydali hledat a zneškodnit, což se nám nakonec všem povedlo a svět byl opět zachráněn. Následovalo přebrání vlajky pro pořadatele na příští rok, pozdravy a pokřiky a podání si ruky s každým z účastníků.

Letošní sraz oddílů se velice povedl. Organizátoři MOP Stopa byli skvělí a sehraní a moc se těšíme na příští rok.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *