camelot-14-456-nahled

Na táboře jsme se dostali do Camelotu. Hned na začátku nám Merlin, moudrý kouzelník ukázal své vize. Viděli jsme, jak Jezerní panna předala bájný meč Excalibur Utheru Pendragonovi. Meč mu měl pomoci sjednotit zemi. Poté jsme viděli, jak Uthera v lesích napadla tlupa mocichtivých rádobyrytířů a Uther raději Excalibur mocnou silou zabodl do dřeva a zaklel jej tak, že jen ten, kdo je schopen jít v jeho šlépějích a komu meč má patřit, ten jej vytáhne. Poté padl k zemi a zemřel. Nikomu z jeho vrahů se nepodařilo meč vytáhnout. To ostatně ani nám. Merlin pobídl ale ještě Artuše, chudého chlapce, aby to zkusil. Ten skutečně meč vytáhl a přislíbil, že bude vládnout moudře a zemi sjednotí.

Prožili jsme mnoho příběhů s různými rytíři kruhového stolu, setkali se s vílami, trpaslíkem a dokonce jsme i našli Svatý grál. Artuše očarovala zlá Morgana, která nám celou dobu škodila a dávala své zlé znamení s krvavým okem, kde se dalo. My získali posvátnou vodu, kterou jsme nalili do Svatého grálu a Artuše uzdravili. Poté Artuš vyhlásil poslední bitvu Morganě.

Bitva byla neúprosná, ale vyhráli jsme. Artuš z posledních sil zabil Morganu a poté padl. Uspořádali jsme mu důstojný pohřeb. Odjel po vodě na lodi spolu se svým Excaliburem. My jsme zvolili nového krále pod vedením Merlina. Stal se jím král Krtek I.

 

Na táboře byla také spousta vedlejších postav, jako lupiči, trhovci, kat, ranhojič Mabon či kamelot, co nám prodával za měďáky Camelotské listy.

camelot-14-549-nahled

Fotogalerie:

 http://poutnicipraha.rajce.idnes.cz/…bor_Camelot/

Video:


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *