Třetí dubnový víkend proběhl 35. ročník akce Tajemství Traperovy pánve. Traperka je soutěž v zálesáckém vaření, ve vaření na otevřeném ohni, ve které se hodnotí nápaditost, chuť, servírování, úklid během vaření a úklid ohniště.

Třetí dubnový víkend proběhl 35. ročník akce Tajemství Traperovy pánve. Traperka je soutěž v zálesáckém vaření, ve vaření na otevřeném ohni, ve které se hodnotí nápaditost, chuť, servírování, úklid během vaření a úklid ohniště.

Za Poutníky se na tuto akci vydaly 2 týmy, které vařily a dva Poutníci jako porota. Vařící týmy byly Kluci z Tuchlovic ve složení Chrobák a Kachna a Ondatří kus aneb BBBčka v akci ve složení Bláťa, Brňák, Bebina a utajený člen Rozka. Kluci z Tuchlovic měli postavené menu ze dvou chodů – podávali guláš, okurkový salát a jako nápoj pivo, Ondatří kus aneb BBBčka v akci měli tříchodové menu provázené, že se vše dělalo na uhlících – topinky na uhlících s avokádovým tatarem, steak na uhlících s bramborami v popelu a domácí tatarkou a jablka a hrušky se skořicí pečené na uhlících. Porotu za nás zastupovali Tygřík a Koza, kteří hodnotili každý jinou věkovou kategorii a měli možnost ochutnat několik různých pokrmů. 

A jak to celé probíhalo? Přijeli jsme do Krhútského teritoriště blízko Meziříčí u Tábora. Celá soutěž započala na nástupu, kde každý oddíl řekl svůj pokřik a třikrát se uhodilo vařečkou do pánve a u toho se říkalo „mňam“. Během tří hodin měly jednotlivé vařící týmy za úkol zvládnout všechny své pokrmy, představit je porotě a uklidit. Po ukončení času jsme se opět všichni sešli na nástupu a nastalo vyhlášení jednotlivých kategorií. Kluci z Tuchlovic obsadili krásné 10. místo a Ondatří kus aneb BBBčka v akci obhájili své prvenství. Celá akce se zakončila tak, jak započala, a to třemi údery do pánve se slovem „mňam“. 

Tím naše poutnická akce nekončila. Pokračovali jsme dál. Jeli jsme do Zátoky pláňat, kde jsme si večer udělali večeři na ohni a strávili příjemný společný čas. 

V neděli jsme během dopoledne splnili několik úkolů do Hořcové výzvy a užívali si hezkého počasí. Během odpoledne jsme se zabalili a vrátili se zpátky do Prahy.



0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Za Poutníky se na tuto akci vydaly 2 týmy, které vařily a dva Poutníci jako porota. Vařící týmy byly Kluci z Tuchlovic ve složení Chrobák a Kachna a Ondatří kus aneb BBBčka v akci ve složení Bláťa, Brňák, Bebina a utajený člen Rozka. Kluci z Tuchlovic měli postavené menu ze dvou chodů - podávali guláš, okurkový salát a jako nápoj pivo, Ondatří kus aneb BBBčka v akci měli tříchodové menu provázené, že se vše dělalo na uhlících - topinky na uhlících s avokádovým tatarem, steak na uhlících s bramborami v popelu a domácí tatarkou a jablka a hrušky se skořicí pečené na uhlících. Porotu za nás zastupovali Tygřík a Koza, kteří hodnotili každý jinou věkovou kategorii a měli možnost ochutnat několik různých pokrmů. A jak to celé probíhalo? Přijeli jsme do Krhútského teritoriště blízko Meziříčí u Tábora. Celá soutěž započala na nástupu, kde každý oddíl řekl svůj pokřik a třikrát se uhodilo vařečkou do pánve a u toho se říkalo "mňam". Během tří hodin měly jednotlivé vařící týmy za úkol zvládnout všechny své pokrmy, představit je porotě a uklidit. Po ukončení času jsme se opět všichni sešli na nástupu a nastalo vyhlášení jednotlivých kategorií. Kluci z Tuchlovic obsadili krásné 10. místo a Ondatří kus aneb BBBčka v akci obhájili své prvenství. Celá akce se zakončila tak, jak započala, a to třemi údery do pánve se slovem "mňam". Tím naše poutnická akce nekončila. Pokračovali jsme dál. Jeli jsme do Zátoky pláňat, kde jsme si večer udělali večeři na ohni a strávili příjemný společný čas. V neděli jsme během dopoledne splnili několik úkolů do Hořcové výzvy a užívali si hezkého počasí. Během odpoledne jsme se zabalili a vrátili se zpátky do Prahy.