V sobotu 13.4. jsme se já (Bebina), Bláťa a Brňák vydali reprezentovat na  soutěži ve vaření na otevřeném ohni. Jméno našeho týmu bylo Ondatří kus aneb BBBčka v akci. Všechno začalo slavnostním nástupem, kdy nám byla vysvětlena pravidla a byli jsme rozřazeni do kategorií. 

Začínáme

Celá soutěž byla zahájena tím, že Salám 3x bouchl do pánvičky a my jsme na každé bouchnutí řekli „ham“. Od této chvíle nám běžely tři hodiny k přípravě pokrmů. Naše menu se skládalo z předkrmu (obalované třešničkové mozzarellky s humusem a karamelizovanou cibulkou), hlavního chodu (hovězí nudličky na wok pánvi e zeleninou, citrónovou trávou a nudlemi), dezertu (banánové palačinky polévané javorovým sirupem, zdobené čerstvým banánem a posypané ořechy), nápoj (pečený čaj). Během přípravy nás naše porota 2x kontrolovala za úklid pracovní plochy.

Vyhráli jsme!

po dokončení jsme si zavolali porotu, aby naše jídla ochutnala a zhodnotila. Poté jsme vše uklidili a zamaskovali ohniště tak, aby nebylo poznat, že tam nějaké bylo, což bylo také hodnoceno. Po celém úklidu byl slavnostní a ukončující nástup s vyhodnocením. Skončili jsme na prvním místě v kategorii dospělí. 

Byla to skvělá akce, kterou jsme si užili a doufáme, že nás příští rok pojede víc! 


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *