Vánoční výpravu jsme započali pátečním online setkáním , na kterém jsme si upekli perníčky a zahráli hru uvolňovačku. Zajímá vás, která to byla? Zeptejte se někoho, kdo se účastnil. Nebo víte, co bude nejlepší? Příště se připojte a třeba zrovna zažijete to, co my v pátek.

V sobotu jsme měli za úkol podívat se na dvě pohádky – Chaloupka na vršku – Jak byla po Vánocích svatba a Chaloupka na vršku – Jak to bylo na Mikuláše. Kromě zhlédnutí pohádek jsme si měli jít na procházku, nasbírat si přírodniny a nastříhat větvičky.

Poslední den vánoční výpravy jsme zakončili opět online setkáním. Vyrobili jsme si svícínek v květináči a lodičky, které jsme si na závěr výpravy vypustili.

Nakonec patří poděkování, a tak obrovské poděkování patří Pytlákovi, Blátě, Vlčici a Kozovi za velikou pomoc a spolupráci!

 

Pečení perníčků

  • Co budeš potřebovat na těsto: 650 g hladké mouky, 200 g cukr moučka, 80 g másla, 3 žloutky+ 1 celé vejce, 100 g medu, 1lžičku jedlé sody, koření: 2 lžičky skořice + 1 lžička hřebíčku, anýzu, fenyklu rozdrtit v hmoždíři
  • na polevu: bílky, cukr moučka, ,metla, nebo šlehač, miska, sáček na zdobení, kdo chce barevný sníh, tak barviva
  • ostatní: váleček, vykrajovátka, mašlovačku

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *