Letošní školní rok jsme strávili cestováním kolem světa. Jenže i po našem návratu do Česka tu zůstávaly nezodpovězené otázky. Stihli jsme to včas? Vyhráli jsem skutečně sázku s Phileasem Foggem? Splnili jsme všechny její podmínky? Odpovědi přišly ve středu 22. 6., kdy nás na předposlední schůzce právě tento slavný cestovatel navštívil.       

A máme pro všechny Poutníky báječné zprávy! Po kontrole naší kroniky a hlavně delším rozhovoru, kdy se nás ptal na různé zážitky ze světa a také jaké všechny dopravní prostředky jsme na cestě použili, shledal, že jsme podmínky sázky splnili. Sázku jsme vyhráli!

Poutníci díky tomu získali šek na 5 milionů liber. Peníze prý máme velice moudře, až bude ten pravý čas, použít. Na starosti si jej vzala Tonička a schovala ho na bezpečném místě do té doby, než se všichni společně setkáme. A to bude na konci července na letním táboře. Už se těšíte? 🙂

Ale to nebyl konec překvapením. Od pana Fogga jsme dostali také ještě kufr, který se mu objevil ten den před dveřmi. Sám nevěděl, co v něm je. Nakonec se nám ho podařilo otevřít a zjistili jsme, že je v něm raketka a pumpička. Co jen to asi znamená? Každopádně i je bereme s sebou na tábor a uvidíme…

Do návštěvy pana Fogga jinak probíhala naše schůzka zcela normálně. I když… Měli jsme na ní milého hosta, Míšu z Ukrajiny, který s námi – společně ještě se dvěma dalšími dětmi, které musely se svými rodinami utéct z domova před válkou – pojede na tábor. Zahráli jsme si klasické hry, jako Cukr, káva,…, Žabky, Rytmus a Horký brambor. A pak jsme také vyráběli dvojjazyčné kartičky v češtině a ukrajinštině, které vezmeme společně s námi do Zátoky pláňat.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *