dsc00928

Ani deštivé počasí čekající na nás v okolí Skutče nás neodradilo vyrazit na výpravu pod stan a plachtu. Odvezli jsme se do Vrbatova Kostelce, kde jsme navštívili jeden ze dvanácti základních nivelačních bodů na území Česka. Poté jsme pokračovali ke Skutči. Již za svitu baterek jsme sešli do lomu, kde jsme si postavili ležení. Batohy jsme spustili do lomu na provázku :)

Vzhledem ke včerejší pozdní večerce, která byla kolem půlnoci, jsme se v sobotu se vstáváním neobtěžovali. Z tábořiště jsme vyrazili až kolem dvanácté. Podotýkám, že jsme v mezidobí hráli hru, kecali a snídali. 

Z lomu jsme vyrazili jiným směrem než jsme plánovali, a tak jsme nečekaně narazili na zarostlé provozní budovy lomů, které jsme prolezli horem dolem. V nedaleké Skutči jsme si dali polárkáče a v lese za ní nepohrdli borůvkami. Po dalším kousku jsme si uvařili oběd na ohni. 

Po červené turistické značce jsme sešli do údolí potoku Krounka, které nás vedlo až do neděle. V něm jsme zahlédli hrad Rychmburk, přelezli pár žebříků v Šilinkově dole a setkali se s Michalem u Kutřína, kde jsme složili hlavy. Někdo byl tak unavený, že ani nevečeřel a šel spát. Ostatní si dali buřty na ohni.

V neděli už zbývala jen šestikilometrová trasa do Krouny na vlak. Po cestě nám pršelo, jako ostatně celý víkend dost často. U vesnice Česká Rybná jsme si prohlíželi tábor studií Barrandov. V tom nás oslovil pán (asi hlavní vedoucí) jestli nechceme limonádu. Po chvíli odmítání jsme se přemohli a na limču zašli. Tímto mu velice děkujeme, limonáda byla moc dobrá.

Na vlakové zastávce jsme byli o trochu dříve, a tak jsme si dali oběd přímo na panelovém nástupišti. Ve vlaku jsme poté pěli písně a Šutrovi předali Březový lístek barvy zelené. 

 

Trasa

přibližná trasa výletu ZDE

 

Fotogalerie

http://poutnici.desitka.cz/…galerie/182/

Kategorie: Prožili jsme

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *