Cyklopěší výprava se letos konala v Českém krasu. Spali jsme na Kubrychtově boudě blízko Bubovických vodopádů.

cyklopesi-18-016

Pátek

Po přechodu z Vlaku ze Srbska ke Kubrychtově boudě jsme nakoukli do krasové (vápencové) jeskyně. Večer jsme si zapálili ohníček, přečetli kroniku a popovídali si o tom, co zažili někteří Senioři na Tajné seniorské akci. Zatleskali jsme novým Rádcům – Efě a Kozovi a hráli na kytaru, zpívali, povídali si.

Sobota

Pěší: Po snídani jsme se vydali po stopách Thorova kladiva. První naší zastávkou byl překrásný hrad Karlštejn, který jsme si prošli, podívali se na Studniční věž a pokračovali dál. Dalším bodem byl lom Velká Amerika, ve kterém se zrovna konala soutěž v potápění a kempovali zde lidé, kteří chodili po žhavých uhlících. Parkoviště nad lomem vypadalo jako při sjezdu automobilistů. Prostě tremp by brečel. Někteří z nás brečeli také.

Na jednom z vyhlídkových míst místa jsme se potkali s kolařema. Dále nás to zavedlo k lomu Mexiko a poté k Malé Americe. Od Malé Ameriky jsme již šli ke Kubrychťárně překrásnou lesní pěšinou. Celý den bylo obrovské teplo a tak jsme byli rádi, že jsme došli a mohli si dát šťávu a odpočinout si. Zbytek odpoledne jsme čekali na cyklisty, kteří také měli části zprávy, které jsme nacházeli, vždy na označeném místě v mapě.

Cyklisté: Cyklisté se vydali nejprve do Svatého Jana pod skalou. Osvěžili se léčivým pramenem a podívali se do jeskyně, která je součástí kostela. Pak se rozhodli, že nejsou bačkory a vystoupali s bicykly až na obrovskou skálu s křížem. Dalo to zabrat, ale bylo to boží.

Poté pokračovali skrz těžařský skanzen, kde viděli úzkokolejky, V3Sky, mašiny, těžařské stroje na lámání kamene apod. Objeli poté lomy Amerika, kde se potkali s pěšími a vrátili se na Kubrychťárnu.

Všichni: Složili jsme střípky zprávy a našli místo, kde bylo Thorovo kladivo. To jsme dokázali vzít, ale nazítří nám ztropilo pěknou neplechu.

 

Neděle

Thorovo kladivo udělalo spoušť v jídelně – zpřeházené stoly, židle, hrnky na zemi… Naštěstí jsme se dali dohromady a společnou silou jsme ho donesli až Thorovi s jeho ženou, který kladivo přijal zpět a zkrotil ho.

Cyklisté: Cyklisté pak vyrazili směr Čerčany, ale Tygřík, Tomáš a Vojta byli tak odhodlaní, že dokázali zvládnout v neskutečném vedru trasu dlouhou 41 kilometrů a dojeli až do Prahy! Opičák s Brňákem za nimi dupali na koloběžkách.

kubr-smich-nahled

Pěší: Po odjezdu cyklistů jsme si pomalu balili, dali jsme si výbornou domácí bramborovou polévku a vydali se na vlak směr Praha. Na nádraží jsme si ještě smlsli na zmrzlině a tím naše sluníčková výprava končila.

 

Fotogalerie

http://poutnici.desitka.cz/fotogalerie/179

Video


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *