Vážíme si veškeré finanční, materiální i jakékoli jiné podpory naší činnosti. Vzhledem k tomu, že všichni vedoucí jsou neplacení dobrovolníci, veškeré finance jsou využity s přímým dopadem na činnost, materiální vybavení či rezervy. Je samozřejmě možné stanovit konkrétní účel, na který budou finance využity (činnost s dětmi, nákup konkrétního vybavení do klubovny, zmrzlina pro celý tábor…) Ozvěte se nám a rádi spolu vymyslíme cestu takovou, aby činila radost vám i Poutníkům.

Pokud i vy chcete podpořit Poutníky, neváhejte se nám ozvat jakoukoli cestou. Ozvěte se nám i v případě, že nás chcete podpořit jinou cestou, než finanční, ale nevíte přesně jak. Rádi se s vámi spojíme a vymyslíme, co by se dalo učinit.

POZOR, DOBRÉ ZPRÁVY

Pro rok 2021 platí legislativní výjimka, díky které si mohou soukromí i firemní dárci uplatnit vyšší daňový odpočet než v jiných letech.

Fyzická osoba

Od základu daně můžete odečíst hodnotu daru (tzv. poskytnutých bezúplatných plnění), pokud jejich celková hodnota v kalendářním roce přesáhne 2 % ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč. V úhrnu lze za období leden-prosinec odečíst nejvýše 30 % ze základu daně (pozor, toto je novinka platná pouze pro rok 2020 a 2021, běžně je 15 %).

Právnická osoba

Od základu daně mohou právnické osoby odečíst hodnotu darů (tzv. poskytnutých bezúplatných plnění) pokud hodnota daru činí alespoň 2000 Kč za kalendářní rok. V úhrnu lze nově za období leden-prosinec odečíst nejvýše 30 % z již sníženého základu daně (pozor, toto je novinka platná pouze pro rok 2020 a 2021, běžně je 10 %).

Mnohokrát děkujeme všem dárcům.

V letošním roce nás podpořili

Firma BRIMO podpořila Poutníky darováním zahradního stanu stanu, který využijeme během akcí pro veřejnost, workshopů či akcích určených pro členy oddílu.

Asociace turistických oddílů mládeže (Asociace TOM) nám jako hlavní spolek pomáhá zejména s dotacemi ze strany státní správy

Mladí ochránci přírody – bývalý hlavní spolek, pod který jsme spadali do 30. 4. 2021, zastupoval nás opět u shánění dotací ze státní správy

Magistrát hlavního města PrahyPraha 10Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy – dotace pro rozličné činnosti oddílu

TechSoup a Google – Jakožto neziskové organizaci nám pomáhají v digitálním světě. Díky nim máme služby Google Workspace všetně neomezeného cloudového úložiště zdarma.

Soukromí dárci: Kateřina Malinovská, Lenka Mašková, Eva Stanovská, Daniel Mair

Pokud se chcete k dárcům přidat, neváhejte se nám ozvat.


1 komentář

Poutník · 15. 12. 2021 v 17:21

Pochopitelně rádi vystavíme potvrzení o daru.

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *