První máj, to lásky čas…
Láska není jen k plození dětí.
Je tu ještě láska k bližnímu. A o jeden příběh se s vámi chceme dne podělit.

Poutníci i nepoutníci,
máme na vás velkou prosbu. Náš kamarád a bývalý vedoucí Mirek Krokouš Suchý měl před lety nehezký úraz a přišel o hybnost na celé spodní půlce těla.

Báli jsme se všichni vůbec o jeho život a když se z toho dostal, tak i o psychické zdraví.

Měl jsem vlastně štěstí v neštěstí. Šel jsem si sám zaplavat, nepamatuji, co se stalo, po skoku jsem se ale nevynořil. Naštěstí na mne šláply nějaké děti a zavolaly pomoc. Doktoři mi moc šancí nedávali, nikdo nevěděl, jak dlouho jsem byl pod vodou.

Řada lidí po takových úrazech končí na uklidňujících prášcích apod. Krokodýl ne! Možná za to může oddíl, možná prostě živelná povaha. Každopádně ještě řadu let s námi jezdil na tábory na elektrickém vozítku do Zátoky Pláňat. Drandil skrz rygoly v lese a chytal děti utíkající na lesních cestách. Dnes už mu to zdraví bohužel nedovolí a do klubovny ho zatím nejsme bez rampy schopni dostat (je to v plánu).

O co vás chceme poprosit – Mirek shání peníze na automobil, který by sám mohl obsluhovat. Vzhledem k tomu, jak musí být uzpůsobený, nemůže dát 50 tisíc za ojetinu v prvním autobazaru, ale musí mít speciálně upravené řízení, prostory na vozík atp. Jedná se o částku 600.000

Tohle jako jednotlivci nezvládneme. Ale pokud najdeme další lidi, kteří přispějí menší částkou, společně se nám to podaří. ❤️

Víme, že není vhodná doba. Je plná nejistot, co bude v budoucnu, leckdo se obává jak naše život ovlivní koronavirus. Ale kdy doba jistá byla? V den, kdy Krokodýl ochrnul byl krásný letní den bez náznaku jakékoli pohromy a konala se svatba. Přemýšlejte o tom. Život neposkytuje zaručené jistoty. Jediné, co však dává body do plusu je, když se k sobě začneme chovat hezky. A to je to, oč tu běží.

S hlubokou poklonou ke Krokodýlově síle vyzvýváme všechny – přispějte jakoukoli částkou, co můžete a sdílejte tento příspěvek dál ideálně s vaším sdělením ve stylu „Proč jsem daroval Mirkovi peníze?“ s hashtegem #socialchallenge

Více se o Krokodýlovi a jeho příběhu dozvíte na webu sbírky Konto Bariéry (což je samo o sobě záruka, že to není šmela). Na stejném webu je možné poslat peníze skrze platební kartu či účet.

Také můžete využít systém dárcovských SMS

Dárcovské SMS Pošlete na číslo 87777.

Jednorázová DMS ve tvaru:

DMS KONTOBARIERY 30
DMS KONTOBARIERY 6
DMS KONTOBARIERY 90

Cena jednorázové DMS je 30, 60 nebo 90 korun, Konto Bariéry obdrží 29, 59 nebo 89 korun.

Trvalá podpora DMS ve tvaru:
DMS TRV KONTOBARIERY 30
DMS TRV KONTOBARIERY 60
DMS TRV KONTOBARIERY 90

Cena DMS Trvalá podpora činí 12 x 30, 60 nebo 90 korun. Konto Bariéry od dárce obdrží každý měsíc 29, 59 nebo 89 korun.

Krokodýl na táborech


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *