Nahráli jsme tři audioknihy během koronavirové karantény. Karlíka naši vedoucí a děti, Nemesis z hvězd naši kamarádi a Stezku odvahy oddíláci z celé republiky. Celkem se na nahrávání podílelo 42 lidí ze 14 různých oddílů. Zapojily se také 3 maminky, dvě oddílové děti a 2 kamarádi, kteří nikdy do oddílu nechodili.

Všem strašně moc děkujeme a jsme rádi, že mluvené slovo šíří i ve svých oddílech k dalším posluchačům.

A z odkud pocházejí nahrávky?

Karlík a továrna na čokoládu

Všichni viděli film, ale četl jste někdo knihu?

Karlík žije ve městě, kde stojí slavná Wonkova továrna na čokoládu. Chlapec si však čokolády moc neužije, protože jeho rodina je velice chudá. Jednoho dne se na něj ale usměje štěstí a on má možnost, spolu s dalšími čtyřmi dětmi a jejich doprovodem a svým dědečkem, navštívit proslulou továrnu na sladkosti. Sám pan Willy Wonka je provede mnoha zajímavými sály, v nichž se vyrábí ty nejúžasnější, nejsladší, nejoriginálnější dobroty… 

Nemesis z hvězd

Toto je kniha, podle které Michal Vačice vypráví již několika generacím pohádku na dobrou noc. Jedná se o dvouknihu Černá planeta / Nemesis z hvězd. Michal povídá ale pouze Nemesis, tak jsme nahráli pouze tu. 

Průzkumníci na neznámé planetě Skogamandře zkoumají místní životní podmínky. Jednoho dne se stanou svědky nouzového přistání neznámé kosmické lodi…

Stezka odvahy

Tuhle knihu jsem objevil teprve nedávno a moc mne bavila. Není ale tak známá jako různé Zapletalovy knihy her, tak jsme ji nahráli (Pajdák). 

Dobrodružný román, zasazený do Jizerských hor, rozvíjí příběh šestnáctiletého chlapce z letního tábora, který se podle pravidel táborové hry vydává na stezku odvahy, aby prožil noc a den sám v horách. Hra se však záhy změní ve skutečnou zkoušku odvahy.

Popis knih čerpán z webu databazeknih.cz.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *