Schůzkaři se včera sešli v Heroldových sadech na své letošní šesté a zároveň první schůzce od vyhlášení podzimního nouzového stavu. Jak vypadala a konkrétně probíhala?

Jako oddíl jsme se rozhodli, že chceme zachovat offline schůzky co možná nejdéle. Proto jsme již před začátkem roku přijali různá zdravotně-bezpečnostní opatření, která dodržujeme. Od pondělí, kdy začal platit nouzový stav č. 2, jsme pak přijali řadu dalších

A tak jsme se včera nesešli v naší oddílové klubovně, ale rovnou u horní brány do Heroldových sadů. Tam už čekala Vlčice, garantka schůzky, která zjistila, zda někdo nemá teplotu a také všechny „postříkala“ dezinfekcí, abychom se následně mohli beze strachu poutnicky pozdravit. U „našich“ stromů již čekaly Bláťa s Pěnkavou, aby si přicházející Poutníky rozdělily do 2 skupin, max. po 15 dětech. A přidal se k nám i Koza:) 

Celá schůzka probíhala jako turnaj mezi dvěma skupinami. Ty proti sobě soutěžily v různých hrách a úkolech. První z nich byl štafetový běh parkem. Následovaly obří piškvorky, které jsme hráli ve dvou variantách (klasické a běhací). Závěrem jsme pak, opět štafetově, hledali lístečky, na kterých byly napsané různé věci.

Následně jsme pak ve skupinách hlasovali, zda tyto věci patří, nebo nepatří do KPZ. A šlo nám to opravdu dobře! Vlčice, Bláťa, Pěnkava a Koza nám také o KPZ něco pověděli a ukázali nám ty své.

Každý Poutník dostal za úkol si do příště svou krabičku poslední záchrany vytvořit. A když si ji přinese, třeba jen rozdělanou, na příští schůzku, dostane od vedoucích poutnický otvíráček. 


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *