Vítejte v Hi-Tech sálu! Pusťte si úvodní film
↓ ↓ ↓

Augusta, Fialku i Veruku už jsme v rámci našeho putování po továrně pana Wonky poznali. Kdo nám zbývá? No přece profesionální hráč videoher Miky Telekuk! Miky je vychytralý a rád vyhrává. A i když nemá vůbec rád čokoládu (COŽE?!), tak se nahackoval do sítě slavné čokoládovny a díky tomu tak získal zlatý kupon – podvodem! Pamatujete, jak se na Listopadovce Wonkovi vychloubal a dokonce se ho odvážil napomínat? V Hi-tech sálu na Mikyho čeká největší zkouška jeho života. Napraví se a stane se z něj férový kluk? 

A HLAVNĚ ZASE NORMÁLNĚ VELKÝ KLUK? NEBO SKONČÍ NA WONKOVĚ NAPÍNÁKU/SKŘIPCI? 

Pomůžeme Telekukovi? NO JASNĚ, ŽE ANO! 🙂

Pojďme mu ukázat, že je fajn, mít kamarády, kteří ti nezištně pomohou. JAK BÝT FÉROVÝ a NEPOVYŠOVAT SE. Přizveme Telekuka do našich aktivit a snad v nich nalezneme KOUZLO, jak ho opět ZVĚTŠIT do původní velikosti.

CO SE DĚLO V PÁTEK A SOBOTU?
1. Vyrobili jsme si ochranné brýle a s Willy Wonkou vstoupili do Hi-tech sálu tím, že jsme si pustili úvodní film. 

2. Sdíleli jsme svou ranní rozcvičku na Poutníci online, jenže to bohužel Telekukovi nepomohlo, zůstává stále malinký. Ještě měl tu drzost si stěžovat, že to byl hloupý nápad. 

3. Pustili jsme si speciální podcast Poutníkova škrpálu – a řekli jsme si o tom, co to vlastně podcast je a k čemu slouží. 

4. S Pěnkavou jsme si povídali o bezpečnosti na internetu a úspěšně jsme absolvovali kurz Buď safe online

Další zajímavé zdroje, které je fajn si projít: 
Sdílej bezpečně + videa
O2 Chytrá škola
Desatero bezpečného internetu

Výsledky hledání

5. Také už víme, že je důležité si informace, které máme všude kolem sebe, ověřovat a hledat jejich základní (původní) zdroje. Víme, co je to zpráva a byli jsme schopni ji vytvořit z reportáže o distančním závodu 24 hodin na koloběžkách. 

Další zajímavé zdroje, které je fajn si projít: 

Citace 

Hoax

Pravda a lež na internetu 

 6. Ke čtení kroniky jsme se nakonec nedostali – snad bude mít prostor Adam a Mia s Maxem na příští výpravě;) Každopádně novým kronikářem se stal za květnovku KULDA🙂 


CO SE DĚLO V NEDĚLI?


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *