Lukrécie Rovnonožková

Je profesorkou v Bradavicích již třetím rokem, vystřídala bývalého profesora, který se z místa uvolnil, aby mohl více času věnovat péči o své zbylé končetiny. 

Jejím oborem je péče o kouzelné tvory/magizoologie, které se věnuje od počátku studia v Bradavicích. Za chování zdánlivě nebezpečného zvířete byla z Bradavic dokonce jednou málem vyloučena. Nemluvě o nesčetně přestupcích, kdy například ztratila svého neviditelného mazlíčka Demiguise, přemnožení Pygmejští chumkáči narušovali výuku svoji roztomilostí nebo malý Hrabák rozkradl polovinu brnění ze školních chodeb.     

Díky své zálibě v podivných tvorech má ale nesčetně informací, které může předávat dál. Za své nepřeberné znalosti také kromě bezprostředních zkušeností může vděčit panu Mloku Artemisu Fidovi Scamanderovi – autorovi proslulé učebnice magizoologie Fantastická zvířata a kde je najít.

Mc Kinley

Pravým jménem Mc Gonagal, vyučuje spolu s pomocníkem, který má pseudonym Bezejmenný, předmět Magické divadlo. Využívá dramaturgické linky k prohloubení znalostí ohledně všech složek, které jsou k divadlu potřeba (hlas, gestikulace, kreativita…). Výsledným projektem v jeho hodinách je vlastní studentské divadlo. Vše dává do spojitosti s tím, že bez výrazných sdělovacích prostředků, jakými divadlo disponuje, nemůže čaroděj kouzlit.

Má přehled zejména na poli umění, nejen divadelního. Zná různé možnosti výtvarných technik i řemesla. Jako vedlejší předměty právě vyučuje předměty Tvořivá nauka a Ruce k práci.

dsc00385-nahled

Kamélie Vzdělaná

Profesorka lektvarů původem pochází z jižní Francie. Vystudovala jako jedna z nejlepších ve škole v Krásnohůlkách. Původně se chtěla stát Bystrozorkou, ale osud to chtěl jinak.

Do Školy umění a magie v Bradavicích se dostala před deseti lety, kdy se ucházela o místo Černé magie. Její milá povaha nebyla na nápor studentů v takovém to oboru připravena. Nyní se plně věnuje svému oboru, kde vyniká. Hodiny pod jejím vedením jsou zajímavé, poučné a díky jejímu přízvuku mnohdy i zábavné. Je dobrou přítelkyní paní ředitelky Perdity Zločestné.

Alfredus Krk

Jediný profesor Bradavic, který je moták. Nemá rád používání kouzel ve svých hodinách, jelikož je sám neumí. Vyučuje předmět studium mudlů.

Má velice rád všechny mudlovské věci a ve svém volnu zjišťuje jejich využití. Občas používá věci k nesprávným účelům jako např. izolepu, kterou si rád omotává kolem hlavy, protože si myslí, že je to lepší než čelenka.

Od obyčejného mudly byste ho běžně jen těžko rozpoznali. Spolehlivě jeho totožnost určíte podle červeno-zeleného náhrdelníku z těstovin, který ani na noc neodkládá.

octopus-nahledProfesor Octavius

Profesorem Octavius není přímo Bradavickým profesorem. Působí hlavně jako poradce ředitelství školy čar a kouzel se zaměřením na prognostiku a předvídání budoucnosti. Působí ale také jako poradce profesorů. Například profesorka Štiplavá podle jeho předpovědí plánuje turnaje ve Famfrpálu a paní profesorka Vzdělaná využívá jeho předpovědí pro plánování sběru speciálních ingrediencí pro své lektvary.

Je také znám tím, že vyučuje nepovinný předmět znalost a předvídání z run. Kromě studentů patří mezi jeho „žáky“ také profesorka Canis Lupusová, která vyučuje obor věštění. Studenti se do jeho hodin mohou přihlásit sami, nebo těm nejnadanějším, přímo výuku nabídne. Chystá se předat výuku profesorce Lupusové, protože usiluje o práci na ministerstvu kouzel.

Canis Lupusová

Věk –  více než 18 let,méně než 3500 let.

Díky neupřimným lidem ve svém okolí, se uzavřela do sebe. Díky špatným zkušenostem se naučila soužít s přírodou. I přes své prvotní zklamání z lidí se rozhodla naučit věštit a tím přispět široké společnosti. Nestudovala žádnou odbornou školu magie.Vše co umí, se naučila od přírody a nejbližších. Ve škole umění a magie v Bradavicích vyučuje s radostí, protože práce s budoucími kouzelníky jí velice naplňuje.
V současné době studuje runy společně s profesorem Octaviusem.

prisna-nahled

Profesorka Štiplavá

Paní profesorka Roznélie Štiplavá je uznávanou trenérkou a rozhodčí Famfrpálu. Ve Škole umění a magie v Bradavicích učí pouze výuku letu na koštěti a píská školní zápasy. Jejím největším koníčkem je akrobacie na koštěti a její největší vášní je sběr všemožných modelů košťat, smetáků a zametáků.

V soukromém životě pečuje o svoji rodinu, se kterou žije v Londýně. Jejím velkým sportovním úspěchem je získání titulu, v roce 3480, v celonárodním utkání o pohár ve Famfrpálové lize za tým Harpií.

Grala Posedlý

Profesor Grala Posedlý je z velmi starého, bohatého a mocného kouzelnického rodu. Jeho skutečný věk není znám a sám profesor úmyslně svůj věk neuvádí. V mládí byl příznivcem temné magie a jeho experimenty ho málem stály život. Při jednom pokusu vyvolal silného démona se kterým svedl bitvu o holý život. Jen díky pohlcení části démonovy síly zůstal naživu. Tento souboj ho silně poznamenal. Od té doby svou temnou mocí pomáhá dobru. Pro své zkušenosti s temnou stranou magie byl vybrán aby se stal profesorem obrany proti černé magii v Bradavicích. Je přísný a vyžaduje disciplínu. Stále provádí velmi podivné experimenty…

Je veřejně známo, že je jediným profesorem, který nelétá. K přesouvání v prostoru používá výhradně své vlastní kouzelné formule. Kudy vedou v tu chvíli jeho cesty se raději ani nikdo nesnaží zjistit. Jen výjimečně používá letax.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *