První prosincová schůzka byla 2.12., kdy jsme si upekli slané pečivo, řekli si o některých tradicích, například o Mikuláši, Barborce, adventním věnci a krájení jablka. Také jsme dostali první úkol, abychom dostali první indicii k nalezení Mikuláše.

9.12. jsme se dozvěděli, co je to PF a poté si ho s Tygříkem vytvořili. Dělali jsme dva druhy – jeden byl pomocí provázků, které jsme si nabarvili, položili na přehnutý papír, na něj smotali, přiklopili druhou stranou papíru, a za provázky zatáhli, čímž se nám vytvořily, jak říkala Tygřík, houby/květiny. Druhý způsob PFka byl 3D vánoční stromeček. V druhé části jsme si s Dráčkem vytvořili vánoční závěsnou ozdobu. Každý si mohl udělat jakýkoliv motiv chtěl. Mohl to být třeba sněhulák, stromeček, vločka, dárek – úplně cokoliv. Během vytváření jsme se opět dozvěděli o dalších tradicích (cibulové slupky, pálení Františku, vynášení smetí, pečení cukroví, zdobení stromečku…).

16.12. Jsme měli hrací schůzku. Byla to zároveň poslední prosincová schůzka. Na začátku jsme si zahráli Kahoot a použili své znalosti z předešlých schůzek, kdy jsme si říkali o vánočních tradicích, ale také o dalších znalostech týkajících se Vánoc a časů vánočních.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *