Další online výprava je za námi! Letošní velikonoční výprava se nesla v duchu pohanských a křesťanských tradic.

Na úvodním srazu jsme se sešli všichni ve vlastnoručně vyrobených zaječích ouškách. Proč? Proto! Hlavně proto, že máme rádi zajíčky, kteří jsou zároveň jedním ze symbolů Velikonoc. Mluvili jsme o tom, jak symboly, jako je zajíček, velikonoční vajíčko nebo pomlázka, souvisí s křesťanským poselstvím Velikonoc. Přečetli jsme si křesťanský Velikonoční příběh o Pilátu Ponském, Ježíšovi a zradě Jidáše. Poté jsme tento příběh srovnali s falešným Velikonočním příběhem, který byl hódně popletený…

Každý den jsme dostávali „plakátky“, které nás informovaly o tom, co nás daný den čeká a nemine. Každý den jsme se snažili dodržoval různé tradice. Proto jsme třeba na zelený čtvrtek měli za úkol udělat si zelené smoothie nebo nosit zelené oblečení. V rámci „zelené výzvy“ jsme si také mohli užít zajímavý, ekologicky zaměřený workshop, kdy jsme metodou upcyklace vyráběli krmítka pro ptáčky z plastových lahví. Za tento workshop můžeme poděkovat Drakovi a Firefoxovi!

V průběhu výpravy jsme také několikrát využili mobilní aplikaci Zamiluj si přírodu – aplikace je plná zajímavých her, které se snaží využít aktivit, které nám nabízí příroda. Mohli jsme se také zúčastnit dalších zajímavých workshopů – pletli jsme pomlázku s Brňákem, pekli beránka s Bláťoubarvili vajíčka s Dráčkem a vytvářeli košíčky na vajíčka s Firefoxem. Všichni nám před samotnou výrobou čehokoliv vysvětlili, jaký smysl která tradice nese.

Po skončení výpravy se mohli Poutníci zúčastnit koncertu legendárního Neobyčejného tria! Výpravu si všichni užili, ale i tak se nemůžeme dočkat, až se uvidíme doopravdy.

Jo! A taky v průběhu výpravy vyšel nový Poutníkův Škrpál. MRKNI NA TO SEM!


2 komentáře

Oddíl online: Nejlepší aktivity k použití – vOPičín · 11. 8. 2022 v 10:59

[…] Velikonoční výprava – další možnost […]

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *